Başakşehir Belediyesi tarafından ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu için saygı gecesi düzenlendi. Gecede Türk halk müziğinin sevilen sanatçıları Necdet Kaya, Gülay ve Cengiz Özkan sahne aldı.

Halk ozanı Aşık Veysel doğumunun 120’inci yılında Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserle anıldı. Türk halk müziğinin sevilen sanatçıları Necdet Kaya, Gülay ve Cengiz Özkan Aşık Veysel’e saygı gecesinde beğenilen şarkılarını seslendirdi. Salonu dolduran vatandaşlar dinledikleri şarkılarla zaman zaman eğlenip, zaman zaman hüzünlendiler. Halk ozanı Şatıroğlu’nun sevilen şarkılarının da seslendirildiği gecede sanatçılar konser finalini hep birlikte Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ adlı eserini seslendirerek yaptı.

Aşık Veysel için düzenlenen gecede sahne alan Sevilen sanatçı Gülay heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ne kadar becerebildiysek, ne kadar yapabildiysek inşallah olmuştur, güzel olmuştur. Burada olmak gerçekten onur verici benim elim ayağım hala titriyor. Çok güzel bir geceydi, düşünüp emek verenlere çok teşekkür ederiz”

Gecede sahne aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan, “Büyük Üstadın ismiyle anılmak güzel tabi ki, gurur verici bir şey dinleyicilerin yüksek sabrına da teşekkür ediyoruz. Buraya kadar zahmet edip geldikleri için, onun güzel, özlü sözlerini hatırlatabildiysek, gönülleri titretebildiysek ne mutlu bize. Nur içinde yatsın büyük üstat. Bize ne hasretler bırakıp gitmiş” diye konuştu.

Gecenin kendisi için güzel, anlamlı ve keyifli bir gece olduğunu dile getiren Necdet Kaya, “Sivaslı olarak Aşık Veysel gibi bir usta ile hemşeri olmak benim için ayrı bir gurur verici. Elimizden geldiğince onun güzel eserlerini seslendirmeye çalışıyoruz. Böylesi büyük ustalarımız sayesinde bizler bu sahnelerde çıkıp türkülerimizi icra edebiliyoruz. Sadece anma gecelerinde değil her sahneye çıktığımızda onlara şükrediyoruz, bize bu mirası bırakabilmişler. Bizim de elimizden gelen onları bozulmadan, düzgün bir şekilde taşıyabilmek” ifadelerini kullandı.

Konser sonrası sanatçılara Başakşehir Belediyesi adına çiçek takdim edildi.