Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, Makedonya’nın Struga kentinde inşasına başlattığı Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

Geçtiğimiz yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin doğduğu topraklarda temeli atılan 13 derslikli Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Bugüne kadar Türk milli eğitimine 30’a yakın okul kazandıran ve bu özelliğiyle “Okulcu Hasan” olarak tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Makedonya’da çok anlamlı bir girişimde bulundu. Başkan Akgün, Büyükçekmece’nin Makedonya’daki kardeş şehri Struga kentinde yaşayan vatandaşların çocukları için Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin temelini atmıştı. Yaklaşık 3 ay önce temeli atılan okulun kaba inşaatı tamamlandı. Okulun tüm inşaat çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasının ardından 2017-2018 yılı eğitim öğretim döneminde Struga’da yaşayan çocuklara eğitim hizmeti vermeye başlayacak.

“Son derece heyecanlıyız”

Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi inşaatının her aşamasını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Geçtiğimiz yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi oldukça anlamlı ve özel bir günde, dünyanın en büyük liderlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının doğduğu topraklarda Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin temelini attık. Bu okul hem bizleri, hem de Struga’da yaşayan soydaşlarımızı son derece heyecanlandırıyor, gururlandırıyor. Kısa zaman sonra tamamlanarak orada yaşayan çocuklarımıza eğitim öğretim hizmete verecek. Okul sadece kökleri bu topraklarda olan Atatürk’ün adını yaşatmakla kalmayacak 600 yıldır süregelen iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını daha da sıkılaştıracaktır” dedi.