Sultangazi Belediyesi, okullara spor salonu kazandırma ve gençleri sporla buluşturma projesinin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Sokaklarda kötü alışkanlıklarla yüz yüze olan gençlerimizi bu alandan kurtarıp sosyalleşeceği bir ortama ulaştıracağız” dedi.

Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü yetkililerinin katılımıyla, ilçe okullarına spor salonlarının kazandırılması ve gençlerin sporla buluşturulması projesinin 4’üncüsü gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Genç nüfusun oldukça fazla olduğu ilçemiz, sporcu yetiştirmek açısından en önemli bölge. Bölgemizde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bizim için bir şans. Aynı zamanda her zaman ufuk açıcı olmuş dava arkadaşım olan Kulüp Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı’ya bu nedenle teşekkür ederiz. Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Okullar Hayat olsun Projesi’ni bir anlamda hayata geçirmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

“SPOR SALONLARINI İŞLEVSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Projenin, gençleri tehdit edebilecek zararlı alışkanlıkları önleme noktasında önemli olduğunun altını çizen Cahit Altunay, “Bölgemiz sürekli nüfus alan ve gençlerin kötü alışkanlıklarla yüz yüze olduğu bir bölge. Burada eğitim işini sadece aileler ve okullarda öğretmenlere bırakamayız. Sporu da işin içine alarak okullarda gençlerin kanalize olabileceği spor salonlarını işlevsel hale getireceğiz. Bu doğrultuda da sokaklarda kötü alışkanlıklarla yüz yüze olan gençlerimizi bu alandan kurtarıp sosyalleşeceği bir ortama ulaştıracağız. Burada başarılı olan sporcularımızı da bölgemizde hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a kanalize ederek ufkunu daha da genişleteceğiz” dedi.

Sporla birlikte ahlaki değerleri ön planda temeli sağlam bir nesil ortaya çıkacağına dikkat çeken Altunay, “Biz sürekli göç alan bir bölgeyiz. Gençlerimizi doğru yönlendirecek ve sokaktan uzak tutacak sosyal alanları oluşturmak için üzerimize düşeni yapacağız. Yoksa gençlerimizin yöneleceği yer belli. Okullarımızda başlayacak olan spor projesiyle gençlerimiz bu noktaya kanalize edilecek ve yarın bu sporcuların elde edeceği şampiyonluklar bölgemiz gençlerine de örnek olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

“GENÇLERİMİZİ SPORA KANALİZE ETMELİYİZ”

Beden Eğitimi Öğretmenleri Kenan Oruç ve Ercan Kahraman’ın okul spor salonlarının sorunlarının tespitinin ve ihtiyaçlarının neler olduğu sunumunun ardından konuşan İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, “Sorunlu bir Bölgede yer alan gençlerimizi sadece ailelere ve öğretmenlerimize emanet etmek doğru olmaz. Böyle olursa gençlerimizin bir kısmı sokaklarda istenmeyen haller içinde yer alıyor. Biz bu gençleri spora kanalize etmeliyiz. Spor gençlerin gelişimi ve sokaktaki çocukların daha doğru şekilde eğitilmesi ve vatana millete faydalı bir birey olarak toplumdaki yerini alabilmesi için önemli bir araç” ifadelerini kullandı.

7 PİLOT OKUL BELİRLENDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir de bölgede yer alan okulları tarayarak 7 pilot okul seçtiklerini belirterek, “Amacımız bu okullarımızın atıl durumdaki alanların fiziki alt yapılarının düzenlenerek mini spor salonları haline dönüştürülmesi ve sportif faaliyet yapılır hale getirerek, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup bu salonlardan yararlanır hale getirmektir. Burada ayrıca çocuklara spor kültürünü kazandırıp, yetenekli sporcuları da İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu projeye daha sonra Spor A.Ş’yi de dahil ederek tüm İstanbul’a bu anlamda önemli bir hizmeti sunmuş olacağız” diye konuştu.

“40 BİN LİSANSLI SPORCUYU BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR

Toplantının sonunda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı ise, “40 bin lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduran Dünya’nın en büyük spor kulübüyüz. Bu büyüklük aynı zamanda 3 medeniyete başkentlik yapmış olan İstanbul’un ve Belediyesi’nin bir takımı olmamızdan da geliyor. Bunların bilincinde olarak çok ciddi sorumluluğumuz var. Bu nedenle böyle bir projede kulübümüzün yerleşkesinin içinde yer aldığı Sultangazi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve emniyetimizle beraber her projeye elimizden gelen en büyük desteği vermeye kulüp olarak hazırız. Aslan yatağından belli olur. Bizim de yatağımız Sultangazi. Buradaki eksikliği fırsata dönüştürüp gençleri spora kaydırmalıyız. Biz milli takımların belkemiğini oluşturan ve profesyonel eğiticileri olan bir kulüp olarak son yapılan Dünya Güreş Şampiyonası’nda kazanılan 8 madalyanın 6’sını almış bir kulüp olarak tüm ekibimizle bu projenin en önemli destekçisi olacağız” dedi.