Sultangazi Belediye Meclisi, 2015 mali yılı bütçesini onayladı. Sultangazi Belediyesi 2015 yılı bütçesi 280 milyon TL olarak belirlenirken, en büyük pay Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı. Meclis toplantısında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediyeciliğin insanların memnuniyetini sağlayan bir sanat olduğunu belirterek bütçenin halkın memnuniyeti için kullanıldığını söyledi.

Sultangazi Belediyesi, 2015 mali yılı bütçesi ve iki yılın gelir ve gider tahmini ile ilgili teklif Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Meclisin Ekim ayı olağan toplantısında 2015 yılı tahmini bütçesi 280 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede en büyük payı Fen İşleri Müdürlüğü alırken; bunu Temizlik İşleri ile diğer müdürlükler takip etti.

Meclis Başkanı Hacı Orhan’ın başkanlığında yapılan toplantı grupların bütçe hakkındaki değerlendirmeleriyle başladı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldığı meclis toplantısında plan ve bütçe komisyonunun hazırladığı 2015 yılı mali bütçe inceleme raporları maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Toplantıda 2015 yılı tahmini gider bütçesi 280 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye meclisi olarak 6. bütçeyi değerlendirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Bütçenin stratejik planları ve programları ifade ettiğini kaydeden Başkan Altunay, “Plan ve programlar olmazsa sadece personel giderleriyle de çalışabilir. Ancak belediyecilik daha fazla risk almaktır. Daha çok çalışmak, daha çok hizmet üretmek ve daha çok geceyi gündüze katmaktır” dedi.

Belediyecilikte başarıyı üç unsurun belirlediğini aktaran Başkan Altunay, “Bu unsurlar zaman yönetimi, para yönetimi ve insan yönetimidir. Her işte zaman ve hesabın iyi yapılmasının yanısıra ufku geniş insanlarla çalışıldığı takdirde başarı gelecektir” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak herkese eşit mesafede olduklarını ifade eden Başkan Altunay, “Belediyecilik insan memnuniyetini sağlayan bir idaredir; yani sanattır. Hazırladığımız projeler, temel atmalar ve açılışlar halkımızın memnuniyetini tavan yaptıracak en önemli gelişmedir. Her insana eşit davranıp durumlarına çare üretirsek; biz belediyeyiz.” şeklinde konuştu.

Pazar alanlarının kapalı mekanlara alınması ile bir rahatlamanın olduğunu belirten Başkan Altunay, şunları söyledi: “Pazar alanlarından dolayı itfaiye ve ambulansın sokağa girememesi gibi bir sorun kalmadı. Halkımızın yürüyerek gidebileceği bir mesafede Pazar alanlarını oluşturduk. İsmetpaşa ve Uğur Mumcu Mahallelerinde tamamladığımız elektrik kablolarının yeraltına alınması çalışmaları da diğer mahallelerimizde devam edecek. Diğer kamu kurum ve kuruluşların da yatırımlarıyla Sultangazi’de hizmeti halkın ayağına getirmeyi sürdüreceğiz.”