Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3’üncü olan Bayrampaşalı başpehlivan Abdullah Güngör’e 5 bin TL ödül verdi. Başkan Aydıner, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için spora teşvik ettiklerini ve başarılarını ödüllendirdiklerini söyledi.

Edirne’de gerçekleştirilen tarihi 653’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3’üncü başpehlivan olan Bayrampaşalı Abdullah Güngör’ü Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ödüllendirdi. Başkan Aydıner’i makamında ziyaret eden Güngör, Aydıner’le sohbet etti.

Başpehlivan Güngör’ü tebrik eden Başkan Atila Aydıner, “Bu başarı büyük bir başarıdır. Kırkpınar bizim tarihimizdir. 653 yıldan beri devam eden, Osmanlı’dan beri bu günlere gelmiş. Bizim örflerimizi, adetlerimizi, ananelerimizi bu günlere kadar hiç değiştirmeden yansıtan bir spor dalıdır” diye konuştu.

Aydıner, daha sonra 5 bin TL’lik ödülü Güngör’e hediye etti.

Abdullah Güngör, “653’üncü Kırkpınar Güreşleri’nde başpehlivan 3’üncüsü oldum. Bayrampaşa’nın tarihinde ilk defa başpehlivanlığı elde ettim. Başkanıma çok teşekkür ederi. Kendisi spora destek veriyor” şeklinde konuştu.

Güngör, gençlerin bonzai gibi uyuşturucu maddesi kullanmalarına dikkat çekerek, gençlere spor yapmalarını tavsiye etti.

“GENÇLERİ KORUMAK İÇİN SPORA TEŞVİK EDİYORUZ”

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora teşvik ettiklerini belirterek şunları söyledi; “Biz ödüllendirme sistemini getirmekle zaten sokaktaki evlatlarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak üzere düşündüğümüz bir konudur.Güreşe ve diğer spor dallarına da ödül vereceğim. Bayrampaşa’nın evlatları yeter ki başarılı olsunlar, kötü alışkanlıklarından kurtulsunlar diye hem altyapı, hem de spor dallarında da gençlere elimizden geldiği kadar yardım yapıyoruz. Semih Erden Spor Kompleksi’mize 500 tane evladımızı kaydettik. Bunların birçoğu sokaktaki çocuklarımız.”

Ziyaret, toplu fotoğrafın ardından sona erdi.