Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde TÜREV Spor Engelli Basketbol Takımı ile aynı sahada buluştu. Tekerlekli sandalyeye oturarak basketbol oynayan Başkan Temel Karadeniz, “Tekerlekli sandalyede oturarak, hayatı böyle devam ettirmenin ne kadar zor olduğunu az da olsa insan anlıyor” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Türkiye’nin ilk Engelsiz AVM’si olma özelliğine sahip Armoni Park AVM’de 3 Aralık Engelliler Günü’ne özel gerçekleştirdiği etkinlikte, TÜREV Spor Engelli Basketbol Takımı ile Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut tekerlekli sandalyede basketbol oynadı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Engelli vatandaşlarımızın gerçekten hayatları zor. Bu zorluğun büyük bir kısmını maalesef bizler ortaya çıkartıyoruz. O yüzden bugün buna dikkat çekmek için böyle bir organizasyonu düzenledik. Daha sonra engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak engellerini ortadan kaldırmak anlamında bir şeyler yapmamız gerekiyor. Gerçekten bunu bir şov amaçlı düşünmemek gerekiyor. Tekerlekli sandalyede oturarak, hayatı böyle devam ettirmenin ne kadar zor olduğunu az da olsa insan anlıyor” şeklinde konuştu.

TÜREV engelli basketbol takımı oyuncularından Zeki Karateker, “Arkadaşlarla birlikte bu sporu geliştirmek için takımı kurduk. Buraya da gösteri maçı yapmaya geldik. Emeği geçen herkese de teşekkür ederiz. Dünya engelliler gününde, engellilerin yaşam kalitesinin biraz daha artmasını istiyorum” dedi.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte atış yapan ilçe protokolüne eşlik eden TÜREV Engelliler Spor Kulübü oyuncuları, Ağustos ayında engellileri spor yapmaya teşvik etmek ve tekerlekli sandalye basketbolunu daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla kuruldu.