Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, öğrenci evlerinde ve yurtlarda kalan üniversite öğrencileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla kahvaltı programı düzenlendi. Program Mehmet Özdemir Hoca’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve duayla başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti. Programda öğrencilere bir konuşma yapan Türkmen, “Türkiye’de 2000’li yılların başında 75 üniversite varken bugün bu sayı 175’e ulaşmış durumda. Her ilde hemen hemen 1 üniversite bulunurken, Üsküdar’ımızda 8 üniversite bulunmaktadır. Bu da gösteriyor ki; bir kültür ve sanat şehri olan ilçemiz aynı zamanda bir ilim irfan kenti bir açık hava müzesidir” dedi.

“ÜSKÜDAR HERHANGİ BİR İLÇE DEĞİL”

Mimar Sinan’ın en çok eserinin bulunduğu yerin Üsküdar olduğunu belirten Başkan Türkmen, “Tarihi camileriyle, tekkeleriyle, kasırlarıyla, hamamlarıyla, Kız Kulesi’yle, Beylerbeyi Sarayı’yla, Çamlıca Tepesi’yle adeta biraz önce ifade ettiğim gibi açık hava müzesi gibi bir şehirde eğitim görmek, üniversiteli olmak herkese nasip olmaz. Sizler bu konuda şanslı gençlersiniz. Böylesine güzelliklerin olduğu bir şehrin yüklediği bazı sorumluluklar var. Üsküdar herhangi bir yer herhangi bir ilçe değil. İstanbul’un altını dolduran ilçelerden birisi olan bu kadim huzurun diyarı şehirde eğitim görmek bir ayrıcalıktır hele böylesine bir ilçede yaşamak büyük mutluluktur” diye konuştu.

Öğrencilere Türkiye’nin herhangi bir vilayetinde eğitim görmediklerini hatırlatan Başkan Hilmi Türkmen, “Burası ülkemizin ücra bir köşesindeki bir ilçe değil. Bir Hakkari, Yozgat’ta, Muş’ta, Bingöl’de, Van’da eğitim görmüyorsunuz. Burası İstanbul, burası Üsküdar, burada kültür adına, eğitim adına birçok imkan ve olanak var. Bunları sonuna kadar değerlendirmeniz lazım. Eğitim süresince önünüzdeki 4-5 yıla en azından bir yabancı dil sığdırmalısınız. Bir Almanca bir Arapça öğrenmelisiniz. Bu yabancı dil meselesini bu zaman diliminde halledemezseniz bir daha çözemezsiniz. Bunun kıymetini mezun olunca anlayacaksınız” diye konuştu.

Başkan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HER ŞEY SİZİN İÇİN”

“Şimdi konuşulduğunda masal anlatıyoruz gibi gelen tüm sorunları çözmüş olmayı bir başarı kriteri olarak saymıyoruz. Başarı kriterimiz, ne kadar daha çok genç kardeşlerimize, öğrencilerimize dokunabilirsek, onları ne kadar iyilik ve iyilerle buluşturabilirsek, ne kadar çok gençle buluşabilirsek, bizim için gerçek başarı budur. Biz bu dönem açtığımız yurtlarla, kiraladığımız evlerle, açtığımız gençlik merkezleriyle, bilgi evlerindeki faaliyetlerimizle ivme yakalamaya çalışıyoruz. Bütün işlerimizi öteleyebiliriz ama gençler konusunda başlattığımız çalışmaları ötelemeyeceğiz. Başlattığımız çalışmalarla örnek alınıyoruz. Bu çalışmalarda biz iddialıyız. Marka işler yapmak istiyoruz. Bu çalışmalara sizlerin de destek olmasını bekliyoruz. Bizim amacımız sizleri nasıl daha fazla sosyal hayatta nasıl kültürde, eğitimde buluştururuz. Onun çabasındayız. Her şey sizin için ama asıl yarınlarımız için. Bugünleri iyi değerlendirirseniz yarın güzel günler bizleri bekliyor demektir.”

Üniversite öğrencileri programın ardından Başkan Hilmi Türkmen’e çini tabak hediye etti.