Bayrampaşa Gençlik Meclisi tarafından toplanan 5 bin kitap ve çok sayıda giyecek Cumhuriyet Bayramı öncesi Adıyaman’daki çocuklara gönderilmek üzere yola çıktı.

Bayrampaşa Belediyesi ve Bayrampaşa Gençlik Meclisi tarafından Adıyaman’daki okullara ve çocuklara gönderilmek üzere 5 bin kitap ve giyecek toplandı. Toplanan 2 kamyonet dolusu kitap ve giyecekler Bayrampaşa Belediyesi önünde düzenlenen törenin ardından Adıyaman’a gönderilmek üzere yola çıktı.

Sosyal sorumluluğa dikkat çekmek için böyle bir kampanya yaptıklarını belirten Bayrampaşa Gençlik Meclisi Başkanı Nuri Öretmen, “Önceliğimiz her zaman kardeşlerimizi düşünerek hareket etmektir. Oradaki durumlarımızın az çok farkındayız. Bizim ağabeylerimiz oyuncak kampanyaları düzenledi. Bizlere örnek oldular. Bizde bu örnek davranışı liseli gençlere kadar indirmek istedik. Ve liselerden topladığımız kitapları gönderiyoruz oraya. Amacımız yardım severliği ve yardımın farkındalığını arttırmak. Bizlerden sonra kişilere de örnek olabilmek için hareket etmekteyiz” diye konuştu.

ADIYAMAN’A 2 YENİ KÜTÜPHANE

Adıyaman’a 2 yeni kütüphane kurulmaya başlandığının müjdesini veren Öretmen, “Oraya şu anda 2 kütüphane kuruyoruz. 110 kilo ve bin çeşit eşya’da götürüyoruz. Ve oraya giden eşyaların hepside yetim ailelere mahsus . Ayrıca 2-3 tane de kütüphane belirledik. Birisi ilkokul diğer 2 tanesi ortaokul olmak üzere. Oraya gidip teslim edeceği ve onlarla birliktelik sağlayacağız. Bu kardeşlik köprüsünü de sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

Yapılan yardımdan ve hizmetten dolayı gençlik meclisine teşekkür eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bayrampaşa gençlik meclisimiz böyle hayırlı bir hizmeti orada bulunan kardeşlerimize göndermek üzere böyle bir kampanya başlattı. Bende belediye başkanı olarak son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Gençlik Meclisi Başkanımızı ve Gençlik Meclisi üyelerimizi yürekten ve gönülden kutluyorum. Daha öncede Van’daki evlatlarımıza oyuncaklar göndermiştik. Şimdi de Adıyaman’daki okullarımıza kitaplar gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

“29 EKİM ÖNCESİ BAYRAM HEDİYESİ”

Gönderilen kitaplar arasında yerli ve yabancı birçok kitap olduğunu söyleyen Aydıner, “Cumhuriyetimizin 91’inci yılı münasebetiyle de böyle bir hayırlı hizmet yapıyoruz. İnşallah 100’üncü yıl dönümüne kadar da böyle hizmetlerimiz devam eder” dedi.