Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi binasında belediye çalışanlarının yeni yılını kutladı. Başkan Öz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, belediyelerin ayrım gözetmeksizin halka eşit derecede hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal Belediyesi yeni hizmet binasını dolaşarak belediye personelinin yeni yılını kutladı. Yeni yıl kutlamasına Başkan Öz’ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, Ali Apaydın, Feyyaz Kaynak, Dr. Turgut Mermertaş, Meclis CHP Grup Başkanvekili Nihal Korkmaz, Belediye Meclis üyeleri, Birim müdürleri, Mahalle muhtarları ve Kartal Belediyesi personeli katıldı.

Kartal Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu belirten Altınok Öz, birlik ve beraberlik mesajı vererek yeni yılın sağlık, mutluluk, barış, huzur ve güzelliklerle dolu bir yıl olmasını diledi. Başkan Öz, 2014 yılında yerel seçim sürecinde belediyede tam bir demokrasi oluştuğunu belirterek "Hangi partiyi desteklerseniz destekleyin’ dedik. Seçimlerde belediyede çalışan personelim rakip partinin seçim çalışmalarına katılabildi. Bu da benim hoşuma gitti. Demek ki bu belediyede demokrasiyi sağlamışız, bu beni mutlu etti” dedi.

“BELEDİYE HALKA HİZMET EDEN BİR KURUMDUR”

Belediyelerin halka ayrım gözetmeksizin hizmet eden kurumlar olduğunu belirten Başkan Öz, şöyle konuştu: “2015 yılında, belediyede işini dürüstçe yapanların yine yanında olacağız. Belediye halka ayrımsız hizmet yapan bir kurumdur. Dürüstçe işini yapan, düzgün yapan bizim için her zaman değerli olmuştur, olacaktır. Altınok Öz ve Kartal Belediyesi olarak ihaleye fesat karıştırdığımı göremezsiniz. İhaleler şeffaf ve internetten canlı yayınlıyoruz. Bugüne kadar Kartal Belediyesi’nde olumsuz bir olay olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır. Sosyal demokrat olarak hem iş yapacağız hem de ayakkabı kutularıyla işimiz olmadı, olmayacak. Başkanlığım döneminde övünç duyulacak işler yaptık.”

“ÖVÜNÇ DUYACAĞIMIZ İŞLER YAPTIK”

Kartal Belediyesi’nin yeni hizmet binasında otomasyona önem verildiğini ve bilgisayarlı sistemlerin mutlaka bilinmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızımla konuşan bir milletvekili, bir sivil toplum örgütünün lideri ‘biz babanla tanışmıyoruz ama çok iyi işler yaptığını duyuyoruz, takdirle karşılıyoruz’ diyor. O ‘baba’ dediği kelime hepinizsiniz. Bunu birlikte başarıyoruz, övünç duyacağımız işler yaptık. Bunu hep beraber yaptık. 2009-2014 yılında çok başarılı işler yaptık. Bunların arasında parklar çok önemli. Önceliğimiz Milli Emlak’a ait alanların hepsini park yapalım ki, sonra ranta dönmesin, bizden sonra ne olur ne olmaz dedik”

“ KARTAL BELEDİYESİNİN BORÇ YÜKÜ AZALDI”

Mehmet Ali Büklü Parkı’nın açılışında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sözünü hatırlatan Başkan Öz, “Mehmet Ali Büklü Parkı açılışında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ’eğer burası sosyal demokrat olmayan bir belediyede olsaydı alan rant alanı olur’ demişti. Allah’a şükür hiç de mahcup etmediler. Bize parkın açılışından üç ay sonra Milli Emlak’tan yazı geldi. ‘Mehmet Ali Büklü Parkı’nın olduğu alan konut ve ticaret alanı olarak değiştirilip tarafımıza verilmesi’ diye. Biz de, ’geçmiş olsun park oldu’ demiştik. Artık o park halka mal oldu, onu bir daha konuta açma şansları yok. Şu an Kartal Belediyesi’nin borç yükü azaldı” dedi.

“ENGELLİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM”

Başkan Öz, Engelliler Haftasında çok sevdiği görme engelli personeli Özgür Uğur’la olan görüntülerden sonra ’tüm engelliler bu davranışınızdan rahatsız oldu, özür dile’ diye mesaj geldiğini anlatan Öz, "Bu olayın ardından her türlü iftira atıldı ama beni tanıyan Kartal halkı buna inanmadı. Bu yayınların amacı mensubu olduğum partiyi lekelemek. İnsanı seviyorsanız, engelli engelsiz ayrım yapamazsınız." O görüntülerdeki personeli Özgür Uğur’la şakalaşıp öpüşen Başkan Altınok Öz, “Senden ve tüm engellilerden özür diliyorum” diye konuştu.

“İÇİMDE OLAN ENGELLİ SEVGİSİNİ YOK EDEMEZLER”

Başkan Öz, koşullu sevmenin gerçek sevgi olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Sokakta yürüyen burnu akan saçları bakır teli gibi olmuş bir çocuğu öpebiliyorsanız içinizde çocuk, insan sevgisi vardır. Engelli üzerinden Dr. Altınok Öz’le siyaset yapmaya kalkanlar veya Cumhuriyet Halk Partisi’yle uğraşmaya kalkanlar aczin içindeler, hiç cevap vermiyorum, vermeye de değer bulmuyorum. Ama içimdeki ne Özgür sevgisini, ne engelli sevgisini ne de insan sevgisini yok edemezler, edemeyecekler. Ben bir şeyi sevmiyorum. Bu ülkeyi bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e küfreden hiç kimseyi sevmiyorum. Eğer Atatürk olmasaydı şimdi burada bu toplantıda kadınlar olmayacaktı.”