Engelli vatandaşların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla “Engelsiz bir Beşiktaş için engellilerle birlikte el ele yürüyoruz” sloganıyla Beşiktaş Belediyesi tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamurdere ve Ortabahçe hattını engelli vatandaşların rahat zaman geçirebileceği ikinci bir İstiklal Caddesi’ne çevirecekleri müjdesini verdi.

Toplumda engelli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla Beşiktaş Belediyesi ile Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından “Engelsiz bir Beşiktaş için engellilerle birlikte el ele yürüyoruz” sloganı ile yürüyüş düzenlendi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte, ellerinde engelsiz bir yaşama destek sloganlarının yazılı olduğu pankartlar taşıyan vatandaşlar, Sinanpaşa Meydanı’ndan başlayıp Dünya Barış Parkı’na kadar yürüdü. Düzenlenen yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Yürüyüş sırasında engelli vatandaşlara karanfil dağıtan Başkan Hazinedar engelli vatandaşlar için ayrılmış olan yerlerin park yeri olarak kullanılmaması amacıyla araç üzerine uyarı notları bıraktı.

“PROJELERDE ENGELLİLER UNUTULMAYACAK”

Beşiktaş’ta bulunan kötü yapı stoğu sebebiyle normal insanların bile yürümekte zorlandığı kötü bir mirası taşıdıklarını belirten Murat Hazinedar, yürüyüşe katılan engelli vatandaşlara Ihlamurdere ve Ortabahçe mevkiinde sorunsuz zaman geçirebilecekleri ikinci bir İstiklal Caddesi’ni yapacakları müjdesini verdi.

Ayrıca Beşiktaş Belediyesi olarak gerçekleştirilecek olan projelerde engelli vatandaşların da unutulmayacağını sözlerine ekleyen Hazinedar, herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu, engellilerin sadece engelli gününde hatırlanmaması gerektiğini dile getirdi.

Yaptığı konuşmada hükümet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na seslenen Hazinedar, “Açık ceza evinde yatan ve denetimli serbestlik uygulanan bütün insanlarımıza muhakkak engellilerle, engelli dernekleri ile iş birliği yapılarak onlarla birkaç gün geçirmeleri şart koşulmalı. Yani onları anlamak için, hayatın onlar için neler ifade ettiğini, nasıl yaşandığını anlamak için. Partilerde de, parti üyesi kalabilmenin koşulu yılda en az bir gün engelli vatandaşlarımızın hizmetinde bulunmayı şart koşmalıyız” ifadelerini kullandı.