Beylikdüzü’nde Cumhuriyetin ilanının 91. yılı kapsamında düzenlenen fener alayı 3D Mapping gösterisi sona erdi.

Cumhuriyetin 91. yılı kapsamında Beylikdüzü Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi. Fatih Sultan Mehmet Cami önünden başlayan yürüyüş Beylikdüzü etkinlik alanında düzenlenen 3D Mapping gösterisi ile sona erdi. Düzenlenen gösterilerle Cumhuriyetin 91. yılını coşkuyla kutladığı gecede Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yağmur altında vatandaşlarla birlikte yürüdü.

“MADEN FACİASININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Çok gururlu ve onurlu olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz bu akşam cumhuriyeti kutlarken kuruluşunda emeği geçen Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını dedelerimizi ve ninelerimizi andık. Cumhuriyet günü farklı bir gündür, bugün hem kutlama günüdür hem anma günüdür. Hissetme günüdür dolayısıyla biz bugün farklı bir hissiyatla yaşıyoruz. Karaman’da acı çeken arkadaşlarımızın acısını da paylaşıyoruz. Ama biz onların acı çekmemesi içinde cumhuriyete sahip çıkıyoruz” dedi.

Cumhuriyetin sunduğu güzelliklerin ulus olarak farkında olmamız gerektiğini ifade eden İmamoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Türkiye bugün dimdik ayaktaysa bana göre Cumhuriyetin kuruluşunda verilen emeğin karşılığıdır. O gün Mustafa Kemal’e yol arkadaşlığı yapan ulusun maneviyatıyla biz bugünü yaşıyoruz. Bugün 10 binlerce vatandaşımızla bu coşkuyu paylaştık. Karaman’daki vatandaşlarımızın acısını hissettik. Acıları hissederken aslında umutla geleceğe de baktık. Hatalarımızı düzelteceğiz, yöneticiler Cumhuriyetin her yıl dönümünden vazife çıkaracak. Bu ülkeyi yöneten herkes Cumhuriyetin her yıl dönümünde silkelenip kendine gelecek. Bugün silkinme kendine gelme günüdür. Bugün tekrardan vazife yüklendim yarın mesleğime onurla gururla devam edeceğim. Ben inanıyorum ki yurttaşlar hangi görevi ifa ediyorlarsa görevlerini aynı gururla onurla yapmaya devam edecek. Ne mutlu ki Türkiye’de yaşıyoruz Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun . Nice 91 yıllara diyorum.”

Gösteri sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneye çıkarak vatandaşlarla beraber 10. Yıl Marşını söyledi ve kırmızı beyaz gülleri vatandaşlara attı.