Beylikdüzü Belediyesi, “Fidandan ağaca, ağaçtan ormana yeşil Beylikdüzü” sloganı ile başlattığı ağaçlandırma etkinliklerinin startını Gürpınar’da verdi. 4 bin öğrenci, 4 bin fidan dikti.

Yeşil bir Beylikdüzü için harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi, 4 bin öğrencinin katılımıyla 4 bin adet fidan dikilen bir kampanya düzenledi. “Fidandan ağaca, ağaçtan ormana” sloganı ile başlatılan ağaçlandırma kampanyasının ilk ayağı Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi’nde yapıldı. Çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı etkinlikte öğrenciler önceden hazırlanmış fidanları toprakla buluşturdu.

“ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK YARARLI”

Fidan dikimi sırasında eğlenceli zaman geçiren öğrenciler, erken yaşlarda fidan dikme bilincini kazandırdığı için Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür etti. Öğrencilerden Salih Keçir, “Küçük yaşta ağaç dikmenin çok yararlı bir şey olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz için çok yararlı bir etkinlik, bütün okullarda uygulanmasını tavsiye ediyorum” dedi.

“AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİ VE AĞAÇ SAYISINI ARTTIRMAK”

Beylikdüzü Belediyesi adına açıklama yapan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Doğan, amaçlarının öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve bölgedeki ağaç sayısını artırmak olduğunu söyledi. Bu yıl içinde 4 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Doğan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bölgede ciddi bir ağaçlandırma kampanyası başlatıyoruz. 5 yılın sonunda yüz binlerce ağaç dikmiş olacağız. Bunun hem alanları hem doğayı koruması bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. Ağaç dikme konusunda sınırımız yok.”

Ağaçlandırma etkinliğini her yıl gerçekleştirerek sürekli hale getirmeyi hedefleyen Beylikdüzü Belediyesi binlerce çocuğa, binlerce ağaç hediye etmeyi amaçlıyor.