Beylikdüzü Belediyesi, kedi ve köpeklerin barınması için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Özellikle kış aylarında hayvanlara güvenli bir ortam sağlamak için yüzde 100 geri dönüşen plastiklerden elde edilen kulübeleri, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile imzaladığı protokolle temin eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, sokak hayvanları için önemli bir hizmet sunmuş oldu.

Beylikdüzü’nde sokak hayvanlarının rahat ve güvenli bir biçimde barınabilmesi amacıyla Beylikdüzü Belediyesi ve PAGDER arasından bir protokol imzalandı. İşbirliği kapsamında Beylikdüzü’nde plastikler, doğaya katkı sunmak ve hayvanların barınma ihtiyacını karşılamak adına geri dönüştürülüyor. Yürütülen kampanyada, tüm hayvan severlerin de desteğiyle toplanan yüzde 100 geri dönüşebilen plastiklerden, kedi-köpek kulübeleri ilçeye kazandırıldı. Kedilerin ve köpeklerin kulübeleri için Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından belirtilen kilolarda toplanan plastiklerle sokaktaki dostlarımız artık barınaklarına kavuştu.

PROTOKOL İMZALANDI

Tüm vatandaşların, özellikle çocukların küçük yaşta çevrelerine duyarlı olmaları ve bilinçlenmeleri adına geri dönüşüm kültürünü Beylikdüzü’nde üst seviyede hissettiren Beylikdüzü Belediyesi, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile işbirliği protokolü imzaladı. Beylikdüzü’ndeki vatandaşlar gösterdikleri duyarlılıkla ilçeye tam 20 adet kulübe kazandırdı.

GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI YENİ YERLERİNDE

İlçe içerisinde toplanan plastiklere karşılık geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için 20 adet kedi-köpek kulübesini Beylikdüzü Belediyesi’ne bağışlayan PAGDER ayrıca, ilçenin muhtelif yerlerine konumlandırılması planlanan atık kumbaralarını da temin etti. Geri dönüşüm kutuları, kedi-köpek kulübelerinin sayısının daha da artması için toplanacak plastikleri bekliyor.