Beyoğlu Belediyesi, hamilelik sürecini doğru bir şekilde geçirmesi amacıyla anne adaylarını eğitime aldı.

Belediye semt konaklarında düzenlenen seminerlerde, uzman eğitmenler tarafından kadınlara, hamilelik öncesinden doğum aşamasına kadar tüm safhaları kapsayan bilgiler veriliyor. Sağlıklı nesiller yetiştirme hedefiyle, semt konaklarında açılan kurslarda 63 anne adayı, 7 haftalık seminerlerde, hamilelik sürecini, uzman eğitmenler eşliğinde geçirmenin keyfini yaşıyor.

HEDEF, BEBEĞİN SAĞLIKLI DOĞMASI

"Sağlıklı Nesiller için Bilinçli Aileler" projesi hakkında bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolunun, anne eğitiminden geçtiğini söyledi. Demircan, projedeki ana hedefin, beklenen bebeğin sağlıklı bir şekilde doğması olduğunu bildirerek, “Bunun için sağlıklı ve huzurlu bir hamileliğin ardından, doğal ve kolay bir doğum amaçlandı. Eğitimlerde paylaşılan bilgiler ve gebe tarafından alınan sorumluluklar, anne-bebek ilişkilerini olumlu yönde etkiliyor. Bu olumlu süreç, doğumu bekleyen bebeğin hayat kalitesini de arttırıyor” dedi.

Eğitimlerde, sadece sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik eğitimleri verilmediğini anlatan Demircan, doğum sonrası çocuk gelişimine dair verilen eğitimlerle sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

A’DAN Z’YE HAMİLELİK EĞİTİMİ

Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen programda, hamilelik psikolojisi, doğum ve doğum sonrası egzersiz eğitimi, lohusalık dönemi, emzirme ve bebeğin her türlü bakımı konularında anne adayları eğitiliyor. Eğitim programları her hafta Salı günü Okmeydanı Semt Konağı’nda, Perşembe günü ise Dolapdere Semt Konağı’nda veriliyor.

DOĞUM KORKUSU HAFİFLETİLİYOR

“Bebek beklerken annelik eğitim projesi” kapsamında yürütülen proje ile anne adaylarına moral destek sağlamak amaçlanırken bunun yanında hamilelik sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar tek tek anlatılarak, doğru bilgiler veriliyor. Ayrıca, gebelik fizyolojisi, doğum korkusu ve bu korkularla baş etme yöntemleri verilerek anne adayı doğuma hazırlanıyor.