Cumhuriyetin 91’inci yılı kutlamaları kapsamında Büyükçekmeceliler, Mimaroba’dan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Büyükçekmece Belediyesi tarafından cumhuriyet ve bayrak yürüyüşü düzenlendi. Mimaroba’dan başlayan yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Büyükçekmece Dursun Tazegül, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, yürüyüş boyunca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıdı. ‘Şehitler Ölmez Çanakkale Geçilmez’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sloganları atıp, 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

“CUMHURİYET DİMDİK AYAKTA”

Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve protokol üyeleri günün anısına fotoğraf çektirdi. Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Akgün 91’inci yılı kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın daha güzel kutlanmaya başlandığını ifade etti. Her şeye rağmen Cumhuriyet’in dimdik ayakta olduğunu söyleyen Başkan Akgün konuşmasının devamında Karaman’da yaşanan maden faciasına da değindi:

“Her şeye rağmen Cumhuriyet dimdik ayakta. Dünya durdukça ebediyete yürüyecektir. Kutlamaların sonuna yaklaşırken maden ocağında meydana gelen ve bizim hala ümidimizi kesmediğimiz olay bizi üzdü. Yüce Allah’tan kendilerine yardımlar diliyoruz bir burukluk içinde onların aileleriyle kucaklaşmasını bekliyoruz. 22 Ekim 1923’ün bir tekrarını yaptık aynı gurur aynı coşkuyla bu saatten sonra bize düşen görev Atatürk ilke inkılaplarına sahip çıkıp onları yüceltmek ve bu sayede 3 sınıf ülke konumundan çıkıp 1. Sınıf ülke konuma gelmek. Dileğimiz hür bağımsız bir devlet olmak, diğer devletlerin hor görmediği bir devlet olmak. Ben bunu çok yaşayan biriyim Avrupa Konseyinde yaşayan biri olarak Cumhuriyetimizin 91. Yılı bir kez daha Türk Ulusuna kutlu olsun.”

Kutlamalara katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de Büyükçekmece’de düzenlenen resmi törene Dr. Hasan Akgün İlkokulu’nun katılmamasına tepki gösterdi. Çelebi konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Buradaki bütün okullar bu törene sabah katıldılar. Tabii ki Kaymakam Belediye Başkanımız buranın bütün mülki amirleri devlet protokolü burada yer aldı ama yapılan skandal bir uygulama var. Bin 200 kişilik bir okul olan Hasan Akgün isimli okul Akgün ailesinin yaptırdığı bir okul. O okulda eğitim gören öğrenciler bugünkü törene getirilmedi ve o okulun ismi ile de katılım olmadı. Bu sorgulanması gereken bir durum kim ve hangi eller böyle bir uygulamaya neden oldu ve ne yapılacak. Bundan sonra böyle seyirci kalıp üzerine bir bardak su içecek halimiz yok. Burada ifade ediyorum, mecliste de ifade edeceğim buna asla izin vermeyeceğim. Böyle bir takım göstermelik uygulamalarla buna izin vereceğimizi düşünüyorlarsa böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğiz.”