Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yılını kutlama etkinlikleri kapsamında sahne alan ‘Altın Kızlar’ Büyükçekmecelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Altın Kızlar Grubu, Cumhuriyet’in 91’inci yaşını kutlama programı kapsamında Büyükçekmece’de konser verdi. Türkiye’nin ilk kadın fasıl grubu sayılan Altın Kızlar’ın verdiği konserle Büyükçekmeceliler nostalji dolu bir akşam yaşadı. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Büyükçekmece’nin Güney Kore’den kardeş şehri Conan’dan iş adamı Cee Son Kuvak da katıldı. Kuvak, davetten ötürü Belediye Başkanı Hasan Akgün’e teşekkür ederken, Türkçe olarak ’yaşasın cumhuriyet’ dedi.

Cumhuriyetin yeni yaşının ülkemize hayırlı olmasını dileyen Başkan Akgün, “Aramızda Kore’den gelen dostlarımız var, dostlarımızla beraberiz. Cumhuriyet, dünyada bütün özgürlüklerin ilk cümlesi olmalıdır. Özgürlük varsa cumhuriyette vardır. Biz de bu özgürlükleri 1922 yılında kazandık. 1923 yılında da cumhuriyetimizi ilan ettik. Dimdik bir asırlık dönemi neredeyse geride bırakıyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Bunu yaşatmak da bizim görevimizdir” diye konuştu.