Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Söyleşileri’nin konuğu olan Yazar Cüneyt Suavi, ilçe sakinlerine “"Aile Mutluluğu Çocuklar ve Biz" konusunu anlattı. Şehir Müzesi’nde gerçekleşen programda konuşan Cüneyd Suavi, ailelerin çocuklarına vakit ayırmaları gerektiğine dikkat çekti.

1982 yılından beri hikâyeleri Zafer Dergisi’nde yayınlanan, ‘Hayatın İçinden’, ‘Kırk Gram Tebessüm’, ‘Peygamberimizin Mucizeleri’ ve ‘Kırık Gitar’ gibi kitapların yazarı Cüneyd Suavi Kağıthanelilere çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır, Başkan yardımcıları ve Kağıthaneli’lerin katıldığı programda, mutlu bir aile için ebeveynlere çok iş düştüğünü hatırlatan Suavi, "Çocuklarımıza vakit ayırmalıyız. Ve onlara kitap okumayı sevdirmeliyiz. İlk önce anne ve baba olarak bizler kitap okuma alışkanlığına sahip olmalı bu konuda çocuklarımıza da örnek olmalıyız” dedi.

Yazdığı kitapların çok okunmasının sırrının ise çok okumaktan ve okurlarına karşı samimiyetten kaynaklandığını belirten Suavi, ‘Yazdıklarım özellikle genç nesil tarafından beğeniyle okunuyor. Eğer siz samimi olursanız yazdıklarınız da kalplere ulaşır" dedi.

Söyleşiye katılanlara yaşadıklarını samimi bir dille anlatan ve konuşmasını anılarıyla da süsleyen Suavi, "Mutlu bir aile için iyi bir evlilik şart. Eş seçiminden isim seçimine kadar her şeye dikkat edelim. Bu konuda en büyük rehberimiz peygamberimiz olmalıdır. Benim en büyük şansım ailemdi. Ailemle çok güzel zamanlar geçirdim. Sonrasında evlendim, rabbim ihsan etti, çocuklarım oldu. Dilerim yaşadığım mutluluğu herkes yaşar" dedi.

Akıcı sohbeti ile Kağıthanelilerin beğenisini kazanan Suavi’ye söyleşinin ardından Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç teşekkür ederek, “Değerli bilgilerini bizimle paylaşan hocamızı ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Hasbahçe söyleşilerimiz devam edecek. Davetimizi kırmayıp buraya gelen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Usta yazar programın sonunda Kağıthane Belediyesi’nin katılımcılara hediye ettiği kitaplarını imzaladı.