Esenyurt Belediyesi, hayırsever bir vatandaşın da yardımlarıyla ilçedeki eğitim ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak bir eğitim projesine imza attı. Proje kapsamında toplam 32 derslikten oluşacak Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı.

Esenyurt Belediyesi, hayırsever Derviş Solak’ın da yardımlarıyla Esenyurt İstiklal Mahallesi’ndeki Derviş Solak İmam Hatip Orta Okulu’nun temel atma törenini gerçekleştirdi. Törene, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Dal ve imam hatip ortaokulunun yapımında destekçi olan hayırsever Derviş Solak katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, gelecek nesillerin yapılacak eğitim yuvasında eğitim alacaklarını belirterek, “Biz gideceğiz, onlar kalacak. Çocuklarımız, yavrularımız istifade edecekler. Dinini, diyaneti öğrenecekler. En önemlisi milli olacaklar. Şu anda bizim milli olmaya ihtiyacımız var. Bu ülkeyi seven insanlar yetiştirmeye ihtiyacımız var. Herkes bu ülke üzerinde oyun kurmaya çalışıyor. Bu oyunları bozacak insanları bu müessese de yetiştireceğiz” diye konuştu.

Esenyurt’ta 26 tane okulu planladıklarını belirten Necmi Kadıoğlu, ilçenin modern bir kent olma yolunda hızla geliştiğini söyleyerek, “İstanbul’un en modern şehirleri olma yolundayız. Türkiye’nin 10’uncu, İstanbul’un 4’üncü büyük ilçesiyiz. Gelişmede 1 numaraya oturmuş durumdayız” dedi.

Okulun yapımına destek veren hayırsever Derviş Solak ise, okulun ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından okulun temel atma töreni gerçekleştirildi. Toplam 32 derslikten oluşacak Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulu 5 dönüm üzerinde kurulacak. Ayrıca okulda kütüphane, laboratuvar, çok amaçlı salon ve sanat atölyeleri de olacak.