Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi 6’ncı sınıf öğrencisi Furkan Kalkan, MEF Matematik Maratonu’nda ilk 14’e girerek TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları hazırlık kurslarına katılma hakkı kazandı.

MEF Ortaokulu ve MEF Lisesi Matematik bölümlerinin eşgüdüm çalışmaları kapsamında düzenlenen ve İstanbul’daki tüm ortaokulların 6’ncı sınıf öğrencilerinin katıldığı “MEF Matematik Maratonu 2” Yarışması yapıldı. Gün içerisinde iki oturum olarak düzenlenen yarışmada toplam 230 öğrenci ter döktü. Yarışma sonunda başarılı olan öğrenciler Prof. Dr. Mehmet Hamidoğlu’nun başkanlığında altı ay sürecek TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları hazırlık kurslarına katılma hakkı kazandı. Sınav sonucunda ilk 14’e girmeyi başaran Furkan Kalkan da kursa katılma hakkı kazandı.

Sertifika sahibi olan Kalkan, “Katıldığımız her yarışmada Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’ni layık olduğu şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. MEF Matematik Maratonu’na da hocalarımla birlikte en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Yoğun şekilde sınava hazırlanırken merkezimizin ve hocalarımın çok yardımını gördüm. Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya bize sunduğu imkanlardan ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize verilen imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.