15’inci Engelliler Şurası’nda sunum yapan Bağcılar Müftülüğü Şube Müdürü Yusuf Özel, insanların mal ve servetleriyle değil, Allah’ın (c.c) hoşuna giden ibadetleriyle değer kazandıklarını ifade etti. Özel, “Peygamberimiz(s.a.v), Medine’de olmadığı vakit 13 kez idareyi görme engelli Hz. Abdullah Bin Ümmi Mektüm’e vermiştir” dedi. Bağcılar Rehberlik Araştırma Merkezi Uzmanı Emre Yaşa ise tüm engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bağcılar Belediyesi 15’inci Engelliler Şurası’nda zengin içerikli faaliyetlerde bulunuldu. Engellilerin eğitimine yönelik sunumların yapıldığı programda engeli kursiyerlerin sergiledikleri gösteri de ilgi gördü.

Şura’nın açılışında konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, ilçede kadınlar ve çocuk meclisi, kadınlar akademisi, gençlik ve çevre şurası, çocuk meclisi, kent konseyi, istişare kurulları ve engelliler şurası gibi çok önemli programlar düzenlendiğini söyledi. Çakır, “Engelliler Sarayı, engellilerin kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri bir ortam olarak düzenlenmiş. Bu amaçla hizmet veriyor. 15’incş Engelliler Şurası da bu hizmetlerin daha iyi yapılabilmesi için herkesin fikrini açıklayabilmesine vesile olmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmasına Osmanlı Devleti’nin manevi önderlerinden olan Şeyh Edebali’nin, “insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözüyle başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da engellilere her zaman öncelik verdiklerini söyledi.

Engelliler Günü’nde farklı etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Çağırıcı, Engelliler Sarayı’nın önemine dikkat çekti. Çağırıcı, Kastamonulu anne ile Suzan, Yakup ve İbrahim adlı engelli çocuklarına kurs verdiklerini belirterek, “Anne, ilçemize taşınana kadar çocuklarını dışarı çıkaramadığını söylemişti. Çünkü onlara devlet imkanı sunulmamıştı” dedi.

Engellilerle boğazda ve Kastamonu’da dalış yaptıklarını, boğazda balık tuttuklarını ve adalarda yürüyüş gerçekleştirdiklerini anlatan Çağırıcı, “İnsanlar onları yok sanıyordu. Çünkü dört duvar arasında yaşıyorlardı. Oysa şimdi hastaneler, rehabilitasyon merkezleri gibi devletin tüm imkanları onlara sunuluyor. Asgari ücret de veriliyor” diye konuştu.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de engelliliğin yalnızca bir sağlık sorunu olmadığını belirterek, hükümetin bu konuda önemli hizmetler sunduğunu söyledi. Öztürk, “Engelliler Şurası gibi etkinlikler toplum bilincinin gelişmesine katkı sağlıyor” dedi.

DİKKAT ÇEKİCİ SUNUMLAR YAPILDI

Bağcılar Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatma Şahin’in sunduğu programda sunum yapan Bağcılar Müftülüğü Şube Müdürü Yusuf Özel, insanların servetleriyle değil Allah’ın (c.c) hoşuna giden ibadetleriyle değer kazandıklarını vurguladı. Peygamber Efendimizin (s.a.v), engellilere çok iyi davrandığını ve onlara önemli görevler verdiğini anlatan Özel, şöyle konuştu: “Hz.Abdullah Bin Ümmi Mektum ve diğer engelli sahabiler Peygamberimizin (s.a.v), hep en yakınında oldular. Resulullah, özellikle en¬gelli sahabilere ve tabi ki Hz. Abdullah Bin Ümmi Mektum’e daha çok İltifatta ve ikramda bulunmuştur. Hz. Pey¬gamber, bununla da yetinmeyerek, Hz. Abdullah Bin Ümmi Mektum’u, Mescid-i Nebevî’de müezzin olarak görevlendirdiği gibi çeşitli zaman¬larda Medine dışına çıkıldığında 13 defa Medine’de kendi yerine vekil bırakmış, namazları Hz. Abdullah Bin Ümmi Mektum kıldırmıştır.”

Bağcılar Rehberlik Araştırma Merkezi Uzmanı Emre Yaşa da, engellilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Testler yaptıklarını ve rapor çıkardıklarını belirten Yaşa, merkeze başlayan engellilerden ücret almadıklarını söyledi. Zihinsel, bedensel ve işitme engellileri ise test yapmadan kabul ettiklerini anlatan Yaşa, hastaneden yüzde 20 engelli raporu getirenlerin de faydalanabildiklerini kaydetti. Özel yetenekli çocuklar, hiperaktif dikkat eksikliği olan ve ilaç kullanan çocuklara da hizmet verdiklerini kaydeden Yaşa, “Yönlendirme sonuçlarına göre zeka testi yapıyoruz. Zihinsel bölümüne uygun olan çocukları okullara yönlendiriyoruz. TEOG sınavından önce başvurmaları halinde yazmada güçlük çekiyorsa yanlarına yardımcı öğretmen veriyoruz” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile engelli yakınlarının da katıldığı program sırasında engelli kursiyerlerin sergiledikleri davul ve şiir dinletisi alkış topladı. Şurada ayrıca Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclis Başkanlığı’na Hamza Doğan yeniden seçildi.