Muharrem ayı dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanından getirilen malzemelerden aşure yapan Esenler Belediyesi, 20 bin kişiye aşure ikram etti. Vatandaşlara elleriyle aşure dağıtan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Muharrem ayı ve aşure bizim medeniyetimizin önemli bir sembolü. Bu ay, acıları ve mutlulukları bir arada yaşadığımız bir ay" dedi.

Esenler Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Esenler halkına aşure ikram etti. Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen geleneksel aşure dağıtım programına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ACILARI VE MUTLULUKLARI BİR ARADA YAŞADIĞIMIZ BİR AY”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Muharrem ayı ve aşure bizim medeniyetimizin önemli bir sembolü. Bu ay, acıları ve mutlulukları bir arada yaşadığımız bir ay" dedi.

Göksu, "Bir taraftan Muharrem ayında yediğimiz aşurenin bereketini yüreğimizde hissederken, Muharrem ayının bereketiyle iç dünyamızdaki niyetlerimizi de kontrol ediyoruz" diye konuştu.

Muharrem ayının Müslümanların kardeşliğini gözler önüne seren bir ay olduğunu belirten Göksu, "Bu ayda vatanımız, milletimiz için dua edeceğiz, birlik - dirliğimize zarar verdirmeyeceğiz. Bu topraklarda kimse Yezid değil, herkes Hüseyin’dir" şeklinde konuştu.

20 BİN KİŞİYE AŞURE

Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Göksu, beraberindekilerle birlikte dev aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti.

Dörtyol Meydanı’nın yanı sıra Esenler’deki metro giriş ve çıkışlarında da buğday, nohut, kuru fasulye, pirinç, ceviz, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatları Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve Esenler’de özel olarak hazırlanan 20 bin aşure, vatandaşlara ikram edildi. Türkiye’nin aşuresi, Esenler Dörtyol Meydanı ile birlikte Esenler’deki metro istasyonları çıkışında da vatandaşlara ikram edildi.