Esenler Belediyesi ve Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF), Türk Kızılayı ile ortaklaşa "Mutlu Şehrin İnsanları 1000 Kişiye Kan Veriyor" sloganıyla bir kan bağışı kampanyası düzenledi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen kampanyada; AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da kan veren vatandaşlarla bir araya geldi.

Sinoplu 100 derneğin katıldığı kan bağışı kampanyasında kurulan çadırda bulunan 40 yatakta, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında bin 20 kişi kan verdi. Bu rakam İstanbul’da yapılan kan bağışları arasında bir rekor demek. Şimdiye kadar İstanbul’da bir kampanyada 650 ünite kan verilmişti. Sinoplular, Esenler’de yaptıkları kan bağışıyla bu rakamı yaklaşık ikiye katlayarak İstanbul’da kan bağışı rekoru kırdılar. Böylece Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) geçtiğimiz yıl düzenlediği İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti araştırmasında "En mutlu il" seçilen Sinop’un mutlu insanları, verdikleri kanlarla başkalarının da mutluluğuna vesile olacak. Üyesi en çok kan bağışında bulunan derneğe de kampanya kapsamında dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler de verildi.

"ESENLER REKORA ALIŞKIN"

Esenler’in rekor kırmaya alışkın bir ilçe olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler bugün de İstanbul genelinde Sinoplularla beraber bir rekor kırdı. Bugüne kadar bin 20 ünite kan, bir anda verilmemiş. Kan vermek; toplumsal bir bilinç gerektiren bir şey. Bu anlamda toplumsal bilincin oluşması açısından, bu bağış organizasyonu önemli bir fonksiyon. Biz burada belediye ve derneklerle işbirliği yaparak, bu toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağlıyoruz. Bu organizasyonu Sinop Dernekler Federasyonu ile birlikte yapıyoruz. Böylece diğer derneklere de örnek olmasını ve burada verilen kanların da nice kardeşlerimize şifa kaynağı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"KIŞA RAĞMEN REKOR KIRDIK"

Bağışların düşük seviyede seyrettiği kış aylarında yapılan bu kan bağışı rekorunun önemine dikkat çeken Sinop Dernekleri Federasyon Başkanı (SİNDEF) Engin Kırmızıgül de, "Bu organizasyon, derneğimizin 22 komisyonundan biri olan Sağlık Komisyonu’muzun bir organizasyonu. Bugüne kadar bir organizasyonda 650 kadar kan bağışı yapılmış. Biz bunu ikiye katlayarak, İstanbul’da rekor kırdık. Kızılay yetkilileri de kış aylarında kan bağışının düşük geçtiğini söyledi. Biz de bu bağış organizasyonunu bundan sonra da geleneksel hale getireceğiz. Dernek başkanlarımızın da organizasyonu var. Kan veren tüm hemşehrilerimize de çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.