Türkiye’nin önde gelen şairleri, ‘Şeb-i Yelda Şiir Gecesi’nde şiirlerini Esenlerliler için seslendirdi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Şeb-i Yelda Şiir Gecesi’nin Esenler’de yapılacağını belki de kimse kayda düşmez” dedi.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından Şeb-i Yelda’da yani yılın en uzun günü 21 Aralık’ta ‘Şeb-i Yelda Şiir Gecesi’ düzenlendi. Programda Türkiye’nin önde gelen şairleri; Abdulbaki Kömür, Adem Turan, Ahmet Mercan, Ali Vural, Arif Ay, Nurullah Genç, Recep Garip, Şaban Abak, Şeref Akbaba şiirlerini Esenlerliler için seslendirdi.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Gökhan Taran ve vatandaşlar katıldı. Geleneklere göre katılımcılara nar suyu ikram edilen gecede unutulmaz anlar yaşandı.

“ŞEB-İ YELDA ŞİİR GECESİNİN ESENLER’DE YAPILACAĞINI KİMSE KAYDA DÜŞMEZ”

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Şeb-i Yelda Şiir Gecesi’nin Esenler’de yapılacağını belki de kimse kayda düşmez. Oysa Esenler hem Şeb-i Yelda Şiir Gecesi’ni yapar hem de kültürün ve sanatın en güzelinin yaşanabilmesi için gece ve gündüz gayret eder. Gerçekten Esenler’i resmedin dediğimizde belki de insanların farklı resmedebileceği Esenler’den, değişen ve dönüşen Esenler’i kültür ve sanatla buluşan Esenler’i anlatabilmek adına böyle organizasyonlarla Esenler’i buluşturuyoruz” dedi.

Ünlü şairlerin eserlerini seslendirdiği programın sonunda bütün davetlilere Esenler Belediyesi’nce hazırlanan, Şehir Şiirleri Antolojisi kitabı hediye edildi.