Esenlerli öğrenciler, Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Esenler’den Konya’ya Vuslat Yolculuğu’na çıktı.

Esenler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa ilçede öğrenim gören öğrencilerden başarılı olanları Hz. Mevlana’nın 741’inci Vuslat Yıldönümü münasebetiyle Konya’da düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine götürüyor. 3 otobüsle toplam 160 öğrenci ve öğretmen ile birlikte yapılacak gezi için Dörtyol Meydanı’nda bir uğurlama töreni gerçekleştirildi. Uğurlama törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve veliler katıldı.

"AYN’EL YAKÎN EN GÜZEL YÖNTEM"

Uğurlama töreninde konuşan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, düzenlenen gezinin öğrenciler için büyük bir nimet olduğunu dile getirdi. Ercan, “Böyle gezilerle öğrenmek en güzel yöntemdir. Buna Ayn’el Yakîn yani gezerek - görerek öğrenmek denir. Bu şekilde öğrenerek gördüklerinizi ve duyduklarınızı hafızalarınızda daha iyi tutabilirsiniz. Belediyemize bu geziyi düzenlediği için teşekkür ediyorum” dedi.

“ESENLER’DEN SELAM GÖTÜRÜN”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Konya’la gidecek öğrencilere, “Esenler’den Hz. Mevlana’ya bizim için selam götürün” dedi. Hz. Mevlana’yı öğrenmenin en iyi yolunun O’nu yakından tanımak olduğunu ifade eden Başkan Göksu, “Ölüm gecesini düğün gecesi olarak adlandıran o büyük insanı hepimizin çok iyi tanıması ve anlaması gerek. Sizler şimdi Hz. Mevlana’yı daha yakından tanıma fırsatı yakaladınız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek O’nu sevmenin ne anlama geldiğini öğrenin” şeklinde konuştu.

MAKALENİ YAZ TABLETİ KAP

Geziye giden öğrencilere bir de müjde veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu gezi ile ilgili bir makale yarışması düzenleyeceklerini belirtti. Geziye katılan öğrencilerin yazacağı makaleler arasında yapılacak yarışma sonucunda ilk 3’e gireceklere tablet bilgisayar, 4, 5 ve 6’ncılara ise bisiklet hediye edeceklerini söyledi.

Törenin sonunda Başkan Göksu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Göksu ve veliler, öğrencileri dualarla uğurladı.