Esenyurt Belediyesi ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) işbirliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programı için protokol imzalandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu makamında ziyaret eden KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci ve KOSGEB Hizmet Uzmanı Ziya Hakan Zing arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programını içeren protokol imzalandı. İmza töreninde Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcı Aytan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ahu Doğruyol hazır bulundu. Başkan Kadıoğlu imzalanan protokol ile ilçede iş ve istihdamın artarak Esenyurt’a katma değer olacağını ifade ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Esenyurt Belediyesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokolün amacı, girişimciliğin geliştirilmesi ön görüsü ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurabilmelerini sağlamaktır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını arttırmak amacı ile yapılan kurumsal ve uygulamalı eğitim programıdır. Bu eğitimde hedef kitle ise kendi işini kurmak isteyen girişimcilerdir. Eğitimin programını tamamlayarak KOSGEB onaylı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” alan katılımcılar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çerçevesinde yeni girişimci desteğine başvurmaya hak kazanacak.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde 27.12.2014- 18.01.2015 tarihleri ile 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek.