Esenyurt Belediyesi, 2014 Turkcell Teknoloji Zirvesinde yerini alarak Kamuda Kurumsal İletişim seminer programında teknolojik hizmetlerini tanıttı. İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen programda Esenyurt Belediyesini Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada temsil etti.

Turkcell Teknoloji Zirvesi “Kamuda Kurumsal İletişim” konulu programa katılan Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada kamu kurumunda iletişim hizmetlerinin önemini anlatarak sunumunu gerçekleştirdi.

“SMS VE MMS HİZMETİ İLE HALKIMIZA ULAŞIYORUZ”

Kamuda iletişimin vazgeçilmez unsurları SMS ve MMS hizmeti olduğunu belirten Ada, “Halkımız ile hızlı iletişim kurabilmemiz için SMS ve MMS sistemi önemli bir hizmettir. İstanbul’da bizden önce MMS hizmeti tüm belediyelerde sadece fotoğraf gönderimi olarak yapılıyordu. Fakat Esenyurt Belediyesi olarak farklılaştırarak sesli ve görüntülü yaptık. Buda halkımıza daha ulaşılabilir ve anlaşılır olmamızı sağladı. Kurum olarak lokasyon bazlı SMS ve MMS hizmeti veriyoruz. Belediye olarak herhangi bir mahallede çalışmamız varsa sadece o mahallede insanlara gitmesi için yine mobil SMS pazarlama ayağını kullandık. Ayrıca sesli arama hizmetlerimizi tanıtım çalışmalarımızda kullandık. Buda geri dönüşlerde olumlu tepki olarak yansımıştır. Bu çalışmalarımız seçim dönemlerinde başarının ne kadar olumlu yönde olduğunun göstergesidir” dedi.

“BİR TUŞ İLE TÜM HİZMETLER YANINDA”

Esenyurt Belediyesinin teknolojik hizmetlerinden söz eden Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada şöyle konuştu:

“Ne kadar büyük binalar yaparsanız yapın eğer insana dokunmazsanız, insana ulaşamazsanız başarının gelmesi zordur. Bu bakımdan Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun direktifleri doğrultusunda insan odaklı hizmetlerimiz ile örnek bir belediye konumundayız. Çünkü biz ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ olgusu ve önemiyle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Esenyurt Belediyesi olarak Çağrı Merkezi, E-Belediye, E-Belediye Mobil, Kent Rehberi ‘İmar Durumu ve yapısal durum bilgileri, Web üzerinden 360 derece görüntü ve hizmet noktaları’, Kent Rehberi Mobil ‘Ücretsiz Sinema salonlarımızdan salon ve koltuk belirleme hizmeti’, ESBİM Web ‘Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’ ile işsize iş, işverene eleman buluyoruz. İlçemizde meydan ve kültür merkezlerimizde kablosuz internet hizmeti veriyoruz. Ayrıca Online Eğitim ve E-Kütüphane ile binlerce öğrenci ve öğretmenimize eğitim desteği sunuyoruz. Kurum olarak bize bu hizmetleri vermemizi sağlayan ve teknolojiye her zaman destek olan Türkcell çözüm ortaklarından Asist Genel Müdürü Hüseyin Erkan Gül’e ve Türkcell ailesine şükranlarımı sunuyorum.”