Esenyurt Belediyesi tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) torunu Hazret-i Hasan (a.s.) için şehadet programı düzenledi.

Düzenlenen programa, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Caferi Âlimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ali Salmanlı’nın yanı sıra çok sayıda Esenyurtlu vatandaşlar katıldı.

Alemlere Rahmet olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ve torunu İmam Hasan (a.s.) için düzenlenen şehadet programında açılış konuşmasını Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ali Salmanlı yaptı.

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ülkenin ve milletin birliği ve beraberliğine vurgu yaptı. Başkan Kadıoğlu, “Ülkemizi ve devletimizi sıkıntıya sokmak isteyenlere hep birlikte, birlik olarak engellemeyi başardık. Bu devlet büyük bir devlettir. Tüm kesimleri ile her zaman olduğu gibi bunların üstesinden gelmeyi de başardık. Bizler birlik olduğumuz sürece hiç kimse bu büyük devleti yıkmayı başaramayacaklardır. Bunu da böyle bilmelidirler” dedi.

Yaptığı konuşmada Başkan Kadıoğlu, Ehlibeyt sevdasının kalben yaşanmasını gerektiğini belirterek, “Alevi’si ile Sünni’si ile Caferi’si ile tüm İslamâleminin Allah’a, Kur’an’a, Peygambere ve Ehlibeyte sevdası ortaktır. Bizi yıllar önce ayırmaya çalışanlara fırsat vermeyerek bu sevdamızı sürdürmeliyiz. Kardeşler arasında nifak sokmaya çalışanlara karşı bir ve beraber olmalıyız” şeklinde konuştu.

Ehlibeyt Şairi Kenan Beyazıt kaleme aldığı şiirini seslendirdiği etkinlikte, Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut da 124 bin peygamberin Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin habercisi olduğunu dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi.