Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 71 yarenini anmak üzere Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Aşura Matem Merasimi’ düzenlendi.

Hz. Muhammed (S.A.V)’in torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki 71 yareninin Kerbela’da şehit edilişinin 375’nci yıldönümü nedeniyle Esenyurt’ta ‘Aşura Matem Merasimi’ düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğe, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Caferi âlimler de katılım sağladı.

Matem töreninde Aşura’nın önemine değinen Esenyurt İncirtepe Allahuekber Camii İmamı Yakup Yaşlak, “Hz. Hüseyin’in imtihanı Kerbela’da yaşandı. Bizim imtihanımız ise şimdi Kerbelayı yaşamaktır” diyerek başladığı konuşmasında birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek konuşmasını bitirdi.

“O GÜN YAZILAN BU MEKTUBU İYİ OKUMALIYIZ”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, Müslümanların birlik içinde olması ve mezhep çatışmalarına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Kadıoğlu, “O günleri unutmak mümkün değil, o anları yaşamak, hatırlamak ve unutturmamak bizim elimizdedir. Mezhebi ne olursa olsun Alevi, Sünni, Caferi tüm Müslümanlar peygamberimiz ve onun ehlibeyti için gözyaşı döker. Bu ülkede, bu coğrafyada Caferi-Sünni kavgası, Alevi-Sünni kavgası için yıllarca uğraşan bir yapı vardı. Müslümanların artık uyanıp birlik ve beraberliğini pekiştirmesi gerekmektedir. Bizler, bize yazılan bu mektubu iyi okumamız gerekmektedir. İslami değerlerimizi bilmemiz ve kardeşliğimizi unutmamalıyız. Biz bu soğuk havalarda üşüdük desek de Kerbela’da susuz bekleyenler vardı. Değerli kardeşlerim ne olur birbirimizi Allah için sevelim aramızda Sünni, Alevi, Caferi ayrımı yok bizim için Müslümanlık var. Biz Allah, Kur-an, Peygamber ve Ehlibeyt sevdasında birleşmeye devam edelim. Allah bu ülkede, bu bayrak altında kardeşliğimizi daim etsin” dedi.

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ise, “Peygamberimiz ve torunları bizim canımız, canlar arasında nasıl ayrım yapabiliriz. Bizim kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi asırlardır bozamadılar, bu günden sonrada bozamayacaklar” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kapanış duası ve mersiyeler eşliğinde Hz. Hüseyin ve 71 yarenin katledilişinin matemi tutuldu. Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Caferi âlimleri ve ehlibeyt âşıkları Aşura Kardeşlik Çadırını gezdiler.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, vatandaşlara Aşura Kardeşlik Çadırında yemek ikramını kendi elleri ile yaptı.