Ümraniye Belediyesi, kardeş şehri olan Bosna-Hersek’in Fojnica kentinde yaptırdığı Kültür Merkezi’nde Bosnalı kadınlara ve gençlere yönelik Meslek Edindirme Kursları kapsamında başlattığı El Sanatları dersleri tüm hızıyla devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında görevli ve alanında uzman eğitmenler tarafından Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi’nde bir aylık yoğunlaştırılmış kurslara Fojnicalı kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Ebru, Kurdele Nakışı ve Keçe Aksesuarları Yapımı branşlarında verilen eğitimler ile Fojnicalı gençlere ve kadınlara Geleneksel Türk El Sanatları’nın tanıtılması hedefleniyor.

11 Ekim Cumartesi günü 65 Bosnalı kadının katılımıyla başlayan Ebru, Keçe Aksesuarları Yapımı ve Kurdele Nakışı eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yetişkin gurup ile boya ezilimi ve fırça yapımı teknikleri gösterilen Ebru dersinde, bu hafta ise Fojnicalı bayanlara Battal Ebru Yapımı dersi verildi. Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ebru dersleri sadece Fojnicalı yetişkin bayanlara yönelik olmayıp, Fojnicalı gençlerle de Ebru dersleri verilmektedir. Bu kapsamda Ebru derslerinde Fojnicalı gençlere toprak boyalarla battal ebru yapımı dersi verildi.

Bölgedeki insanların kişisel becerilerini geliştirmeye yönelik düzenlenen meslek edindirme kursları, Fojnicalı bayanlar ve gençler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.