Gaziosmanpaşa Belediyesi karla mücadele araçlarını düzenlediği organizasyonla tanıttı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım programında Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin karla mücadele araçları tanıtıldı. Yağmurlu bir havada gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa halkına her koşulda hizmet etmek bizim en önemli görevlerimizin başında gelir. Bu anlamda kötü hava koşullarıyla mücadeleye de hazır olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. İstanbul şartlarında özellikle yağmur ve kar yağdığında trafiğin nasıl kilitlendiğini biliyoruz. Her şeyden önce can güvenliğiniz ve trafiğin akışında sorunlar yaşanmaması için uğraşacağız. Bunun için de karla mücadele araçlarımızı ve ekiplerimizi hazırladık.

Karla mücadele çalışmalarında müdahaleyi hızlandırmak için ilçemiz 7 ayrı bölgeye ayrıldı. Araçlarımız bölgedeki stratejik noktalara konumlandırılacak şekilde planlama yapıldı. Bu bölgeleme çalışmasında 1. ve 2. öncelikli yollarımızı belirledik. 1. öncelikte ana yollarımızın açık olması, 2. öncelikte mahalle arası yolların açık olmasını hedefliyoruz. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak 1393 adet yolda 2 adet kar küreme ve tuz serpici araç, 16 adet kamyon, 8 adet iş makinesi, 3 adet çekici TIR, 1 adet araç çekici, 6 adet binek otomobil ve stok halinde bulunan 600 ton tuz ile 6 operatör, 40 şoför, 6 tamirci, 28 işçi personelle vatandaşlarımızın rahat ve konforlu bir ulaşım sağlaması için 3 vardiya sistemi ile 24 saat görev yapılacaktır. AKOM ve 4.Bölge Yol bakım Onarım Müdürlüğü ile koordineli olarak Belediyemiz yönetiminde acil komuta kontrol merkezimizce çalışmalar yağış durumuna göre anlık olarak yürütülecektir.” diye konuştu.

Programda konuşan İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise AK Parti belediyeciliğinin ‘Kimsesizlerin kimsesi olmak’ üzerine kurulduğunu belirterek, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kış şartlarına şimdiden hazır olmasının bu hizmet anlayışından kaynaklandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Usta ve Milletvekili Hüseyin Bürge, karla mücadele ekipleri ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.