Gaziosmanpaşa Belediyesi, Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 24 derslik ek bina yaptırdı. Okullara yönelik yapılan saldırıları kınayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 28 Şubat sürecinde boşalan okulları tekrar doldurduklarını söyledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yaptırılan 24 derslik ek bina düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine açıldı. Okul bahçesinde yapılan törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik alanında coşkulu öğrenci kalabalığı tarafından karşılanan Başkan Usta, öğrencilerle yakından ilgilenip onlarla fotoğraf çektirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler şiir okudu ve halk oyunu gösterilerini sergiledi.

Konuşmasında eğitime yaptıkları ve yapacakları yatırımlardan bahseden Usta, “Gaziosmanpaşa’da 3 tane okul inşaatı bitti. Bunun yanında bilgi evleri ve anaokulu gibi eğitime destek veren hizmetlerimiz devam edecek. Eski parayla yaklaşık 21 trilyon lira eğitime para harcadık. Bu miktarın artması için gayret göstermeye devam ediyoruz” dedi.

“EĞİTİME HİÇ KİMSE ENGEL OLAMAYACAK”

Ülke genelinde eğitim binalarına yapılan saldırılar hakkında konuşan Başkan Usta, eğitime engel olmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Son günlerde ülkemizde yaklaşık bin 113 bina tahrip edildi ve bunu maalesef çocuklara yaptırdılar. Bu bin 113 yapının yaklaşık 212 tanesi eğitim binası. Neden yaptıklarının çok iyi biliyorsunuz. Okuyup, dilinizi, dininizi, örf ve adetlerinizi öğrenip ülkede söz sahibi olmayın, onların istediği gibi yaşayın diye eğitime engel olmaya çalışıyorlar. Ama bugün geldiğimiz noktada 28 Şubat sürecinde boşalan okullarımızı doldurduk ve yeni binalar yapma ihtiyacı doğuyor.”

Konuşmaların ardından başta Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta olmak üzere törene davetli olan protokol üyeleri tarafından ek binanın açılışı yapıldı.