Güngören Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sünnet organizasyonu ile Afganistan’ın Tahhar eyaletinde yaşayan bin 300 Afgan çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Güngören Belediyesi, Rida (Uluslararası Yetim Ve Muhtaçlara Yardım Derneği) işbirliği ile yıllardır savaşlarla yaşayan ve hastane şartları kötü olan Afganistan’da bin 300 çocuğu sünnet ettirdi. Afganistan Valisi Abdullatif İbrahimi’nin de katıldığı sünnet organizasyonunda Afgan çocuklar steril ve sağlıklı bir şekilde erkekliğe ilk adımlarını attı. Ağrısız ve kanamasız yöntemin kullanıldığı sünnetler, 6 kişilik profesyonel bir ekip tarafından yapıldı.

Sünnet sonrası ise çocuklara çeşitli hediyeler ve elbise dağıtımı yapılırken aileleriyle birlikte Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte ağırlandı.

Ülkenin maddi imkânlarının sınırlı olmasından ve hastane şartlarında dolayı birçok çocuğun sünnet olamadığını belirten Tahhar Valisi Abdullatif İbrahimi, aynı zamanda Afganistan’ın en fakir bölgelerinden olan Tahhar’da gerçekleştirilen sünnet organizasyonu için Güngören Belediyesi’ne teşekkür etti.

İslam coğrafyasında tarihin derinliklerinden gelen kardeşlik ve kültürel bağları sosyal ve kültürel çalışmalarla güçlendiren Güngören Belediyesi, bu bölgelere hizmet çalışmalarını birbirinden farklı etkinliklerle sürdürmeye devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında sadece Güngören’de değil, Balkanlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ve destek bekleyen dost ve kardeş ülkelerdeki çocuklar için 4 yıldır sünnet organizasyonları düzenleyen Güngören Belediyesi bu yıl içerisinde Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Kosova’da yaşayan Türk, Arnavut ve Makedon ailelere mensup 2 bin 500 çocuğun sünnet organizasyonunu da gerçekleştirmişti.