Güngören Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) işbirliği ile engelli ailelerine yönelik psikolojik destek semineri düzenledi.

Güngören Belediyesi Engelli Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ile birlikte düzenlenen “Engelli Ailelerine Psikolojik Destek” konulu seminer Güngören Engelli Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Rehabilitasyon merkezine giden ve özel eğitim alan engellilerin ailelerine yönelik düzenlenen seminerde, engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, ailelerin bu süreçte karşılaştığı güçlükler, toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olmak adına neler yapabilecekleri ve psiko-sosyal sorunlara müdahale yöntemleri konusunda bilgiler verildi.

Seminerde ayrıca gelişimi risk altında olan veya engelli çocuklara sahip ailelerin; rehberlik, psikolojik danışma ve eğitim hizmetleri yoluyla çocuklarının eğitimine etkin biçimde katılması sağlanarak, çocukların gelişimlerinin ve eğitimlerinin desteklenmesi ile psiko-sosyal uyumunun ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi yönünde de bilgilendirilmeler yapıldı. Anne, baba ve çocuk ilişkilerinin engelli ailelerde çok daha önemli olduğuna vurgu yapılan seminerde kardeşler arası ilişkilerden de bahsedildi.

Ailenin çocuğunun engelini kabul etme ve olumlu tutum geliştirilmesi, çocuğun engelini başkalarına açıklama konusunda duygusal olarak güçlendirilmesi, ailenin sosyal yaşama uyum sürecinde yaşadığı duygusal sorunların çözümlemesi üzerine değerlendirmelerin yapıldığı seminer aileler tarafından memnuniyetle karşılanırken, soru cevap şeklinde son bulan programda aileler karşılaştıkları sorunlarla baş etme yöntemlerini öğrendi. Bu tür seminerlerin kendilerini ve ailelerini bilinçlendirdiğini ifade eden aileler, desteklerinden dolayı Güngören Belediyesi’ne teşekkür etti.