Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıldönümü, Güngören’de düzenlenen çeşitli törenlerle heyecan ve coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Güngören’de de büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı. Kutlama törenleri kapsamında, Kaymakamlık binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Kaymakamlık önünde düzenlenen çelenk sunma törenine; Kaymakam Zafer Orhan, Garnizon Komutanı Albay Ali Soner Evirgen, Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın yanı sıra ilçe spor müdürü, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törene, Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, şehitlerin ruhuna bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla devam edildi.

Kutlama programı Güngören Kaymakamı Zafer Orhan’ın makamında tebrikleri kabulü ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Zafer Orhan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı en büyük eseri olan cumhuriyetimizin 91’inci yılını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve gurur ile kutluyoruz. Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu emanetin değerinin farkında, bilincinde olarak bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimize kenetlenmeliyiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu aziz vatanın bütünlüğünü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Kaymakamlık önünde gerçekleşen törenin ardından Güngören Park’ta kutlamalar coşkuyla devam etti. Öğrencilerin 29 Ekim şiirleri ve gösterileri izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Güngören Belediyesi Ritim Grubu’nun gösterisi izleyenleri coştururken öğrencilerin halk oyunu gösterileri de beğeniyle izlendi. Vatandaşların Türk bayraklarıyla katıldığı program geçit töreninin ardından sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili tebrik mesajı yayımlayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Cumhuriyetimizin 91’inci yılına girdiğimiz bugün, bu en büyük bayramımızı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bağımsızlık ve istiklalimiz için binlerce şehit vererek çok zor şartlar altında kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından cumhuriyetin kurulması, tarihin önemli zaferlerinden birisi. Bu topraklarda tarihin en büyük kurtuluş mücadelesini başlatan ecdadımızın bize emaneti olan cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesine çıkarıp, 2023 hedefleri doğrultusunda hiç durmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.