İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi Konuk Evi, Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı ve İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Böyle bir cemiyetin şube başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Evliya Çelebi Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplu açılış törenine Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve vatandaşlar katıldı.

Aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şube Başkanı olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Eğitim kenti Tuzla dediğimizde her şeyi ile eğitim için çalışırken aynı zamanda bir medeniyet iddiasında da eğitimin ele alınması gerektiğini vurguladık. Bu medeniyet iddiasıyla beraber bir eğitim kenti olarak bu işe yıllar öncesinden başlamış olan belli bir kurumdan mahrumiyetimizi hissettik. Geçen yıl itibari ile de biz Tuzla şubesini kurmak için İlim Yayma Cemiyetimize başvurduk ve bize hemen memnuniyetle böyle bir şube kurulmasının önemli olduğunu ifade ettiler. Biz de Tuzla’daki gerek eğitim faaliyetlerini gerek sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak her türlü faaliyetin oluşması konusunda arkadaşlarımızla karar verdik. Böyle bir cemiyetin şube başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kesilen kurdeleyle hizmete açılan Konuk Evi, Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları incelendi.