Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, iş güvenliğine dikkat çekmek için ilçede bulunan şantiyeleri gezdi. “Çalışan insanların can güvenliği her şeyin üzerindedir” diyen Başkan Erdem, işçilere baret ve emniyet halatı dağıttı.

Son dönemde artan iş kazaları gözleri alınan güvenlik tedbirlerine çevirdi. Bu kapsamda iş güvenliğinin önemine dikkat çekmek isteyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçedeki inşaat alanlarını ziyaret etti, denetlemelerde bulundu. İşçilere uyarı ve tavsiyelerde bulunan İsmail Erdem, iş güvenliği açısından büyük önem arz eden baret ve emniyet halatlarını işçilere dağıttı.

CAN GÜVENLİĞİNE VURGU YAPTI

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, iş güvenliğinin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Erdem, “Çalışan insanların can güvenliği her şeyin üzerindedir. Binalardan da, inşaatlardan da makinelerden de önde gelir. İnsan canı kıymetlidir. Biz de Sancaktepe Belediyesi olarak bölgemizdeki özellikle inşaat sektöründe çalışan 10 binlerce vatandaşımız var onlar gereken emniyet tedbirlerini alsınlar. Firmalarla da görüşüyoruz. Ekiplerimiz mümkün olduğu kadar kontrollerini de gerçekleştiriyorlar” şeklinde konuştu.

“ONLARIN GELECEĞİ BİZİM HER ŞEYİMİZ”

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, çalışma alanlarında iş güvenliğiyle alakalı bütün tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, “Özellikle emniyet kemeri noktasında dış cephelerde çalışan, çatılarda çalışan bütün işçi kardeşlerimizin başta emniyet kemerlerini kullanmalarını arzu ediyoruz. Bugün burada miğferle beraber emniyet kemerlerini kendilerine takdim ediyoruz. Belki kullanmakta zorlanacaklar ama belli bir zaman sonra alışkanlık haline geldikten sonra da biz inanıyoruz ki emniyet kemeri takmadan hiçbir işçi vatandaşımız iskeleye çıkıp da çalışma yapmayacak. Onların geleceği bizim her şeyimiz. Her insan can taşıyor. Her çalışan işçimizin ailesi var” dedi.

“ÖNCE CAN SONRA CANAN”

Şantiyede çalışan Recep Adaş isimli bir işçi, “Can güvenliğimizi ön plana almamız gerekiyor. Önce can sonra canan. Kendi canımızı emniyete alacağız ki yanımızdaki çalışan arkadaşlarımıza da yardımcı olabilelim. Yapılan çalışmada güzel bir şey. İnşallah bir daha kimsenin canı yanmaz temennimiz de bu yönde” dedi.

Bir başka işçi Cebrail Fırat ise, “Başkanımız can güvenliğiyle alakalı bizlere palet, emniyet kemeri dağıttı. Kendi can güvenliğimizle alakalı tedbirler var. Biz tedbir almazsak birileri gelip de denetlemek zorunda değil. Önce kendi canımıza önlem alacağız ki birilerine de örnek olalım” şeklinde konuştu.