‘Kadıköy’den Bul, Kadıköy’de Buluştur’ etkinliği kapsamında Kadıköylüler ve tasarımcılar, atık malzemelerden ürettikleri birbirinden farklı tasarımlarla Kadıköy’de buluşuyor. İtfaiye hortumundan hamak, rögar kapaklarından bisiklet durağı dikkat çeken tasarımlar arasındaki yerini alıyor.

Kadıköy Belediyesi’nin, Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ve 2’nci İstanbul Tasarım Bienali işbirliğinde, 72 Hour Urban Action ortaklığıyla gerçekleştirilen projede, Kadıköylüler ve tasarımcıların atık malzemelerden ürettikleri ilginç tasarımlar Kadıköy ile buluşuyor. “Kadıköy’den Bul, Kadıköy’de Buluştur; How to Do Too Kadıköy” etkinliğinde ilginç tasarımlar ilgi çekiyor.

32 PROJEDEN 5’İ HAYATA GEÇİRİLDİ

Etkinlik için, Kadıköy Belediyesi’nin Koşuyolu, Ferhatpaşa ve Kayışdağı’ndaki depolarına gerçekleştirilen gezilerde toplanan malzemelerden 32 farklı proje ortaya çıkartıldı. TAK’ta yapılan çalıştaylar sonucunda ise projelerden 5’i hayata geçirildi.

MODA SAHİLİNE İTFAİYE HORTUMUNDAN HAMAK

Geliştirilen projeler, Kadıköy Belediyesi Kayışdağı Hizmet Birimi atölyelerinde görevli çalışanların desteğiyle üretildi. Üretilen ilginç tasarımlar arasında, itfaiye hortumundan hamak, Moda burnundaki çay bahçesine ahşap masa ve eski dolaplardan ‘Kadıküp’ adlı oturma grubu, Kadıköy İskelesi’ne eski lastiklerden bank, Altıyol Boğa Heykeli’ne eski tencere ve tavalardan perküsyon seti, Yeldeğirmeni’ne rögar kapaklarından bisiklet durağı ilginç tasarımlar arasında bulunuyor.

Üretilen tasarımlar ise Kadıköy Boğa Meydanı ve çevresinde 1-2 Kasım tarihlerinde Kadıköy’ün çeşitli yerlerinde sergiye sunulacak.