Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Japonya’dan gelen mimarlık bölümü öğrencilerine, Kız Kulesi sembollü kolye hediye etti. Üsküdar’ın Shibuya Belediyesi ile kardeş belediye olduğu ve adının bir caddeye verildiğini öğrenen öğrenciler hem sevindi, hem de şaşırdı.

Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları’nın (KUDEB) restorasyon çalışmalarını incelemek için Japonya’dan İstanbul’a gelen mimarlık bölümü öğrencileri Üsküdar’ı gezdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öğrencileri belediyenin sosyal tesislerinde ağırladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Japonya’dan gelen misafir öğrencilerle yaptığı sohbetin ardından bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Türkmen’in “Ben Tokyo’ya geldim, çok güzel. Hatta Shibuya kasabası ile ve Üsküdar ilçemiz kardeş belediye. Shibuya’nın adını ilçemizde bir caddemize verdik” açıklaması öğrencileri hem şaşırttı hem de sevindirdi.

BAŞKAN TÜRKMEN, ÖĞRENCİLERE KIZ KULESİ MOTİFLİ KOLYE HEDİYE ETTİ

Globalleşen dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin hatta ilçelerin ilişki halinde olması ve bunun neticesinde kültürel işbirliğinin de artacağına değinen Başkan Türkmen görüşme sonrasında Japon öğrencilere Kız Kulesi motifli kolye hediye etti.

Mimarlık bölümü öğrencileri olarak İstanbul’un korunan tarihi yapılarını incelemek üzere ziyarete geldiklerini belirten öğrenciler şehrin güzelliğine de hayran olduklarını belirtti.