Kadıköy Belediyesi, Türk Sineması’nın 100’üncü yılını 3 ayrı kültür merkezinde çeşitli ekinliklerle kutlayacak.

Türk Sineması’nın 100’üncü yılı Kadıköy ‘de Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen 3 ayrı etkinlikle kutlanacak. Etkinliklerin ilki sanatçı Ertan Toy tarafından hazırlanan “Türk Sineması’nın İmgelerle Yüz Yılı” Afiş Sergisi, Toy minimalist bir üslupla yeniden yorumlanan 20 kült Türk filmi afişi sinemaseverler ile buluşacak. 20 Aralık 2014- 3 Ocak 2015 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle TAK- Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (Eski Özen Sineması)’nde görülebilecek olan sergide Türkiye sinemasının farklı dönemlerine ait ve sinema tarihinin de iz bırakan yirmi filmden seçilen afişler yer alıyor.

Bir diğer etkinlik ise Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. 21 Aralık pazar günü saat 15.00’da Hakan Bıçakçı ile Popüler film ve sanatsal film ayrımı, Kutlukhan Kutlu ile Türkiye’de Türk Sineması, Sabahattin Ataker ile "Türk Sineması’nın belleği konuları konuşulacak.

24 Aralık Çarşamba Saat 18.30’da Kadıköy Belediyesi Tarih Sanat Edebiyat Kütüphanesi’nde (TESAK) ise Burak Göral ile Alfred Hitchcock, Sinemanın "Çok bilen adamı" konuşulacak.