Kadıköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Bağdat Caddesi’nde Resmi Geçit Töreni ile başlayan kutlamalarda Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ile Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu üstü açık araç üzerinde vatandaşları selamladı.

Kadıköy’de Cumhuriyet’in 91’inci yıldönümü kutlamaları Resmi Geçit Töreni ile başladı. Bağdat Caddesi Feneryolu’nda düzenlenen törene Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve 7’den 70’e çok sayıda kişi katıldı. Törende Kaymakam Birol Kurubal ve Başkan Aykurt Nuhoğlu üstü açık araç üzerinde cadde boyunca vatandaşları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, kutlamalar kapsamında öğrenciler Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili hazırladıkları şiirleri okudu. Karadeniz yöresi halk oyunları ekibi ise, gösterisiyle büyük beğendi topladı.

“MUSTAFA KEMAL’İN YAKTIĞI KURTULUŞ MEŞALESİ ANADOLU’NUN HER TARAFINA YAYILMIŞTIR”

Cumhuriyet’in kuruluşunu anlatan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı kurtuluş meşalesi Anadolu’nun her tarafına yayılmıştır. Bu mücadele devam ederken 23 Nisan 1920’de şanlı devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Kurtuluş mücadelesi verilirken, şehitler verilmiş binlerce insanımız gazi olmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından tören; öğrencilerin, askerlerin katılımıyla gerçekleşen Resmi Geçit Töreni ile son buldu.

Kutlamalar, saat 19.00’da Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Yürüyüşü ile son bulacak.