Kartal Belediyesi belediyeler bünyesinde ilk kez kurulan çocuk korusu çalışmalarına başladı.

Kartal Belediyesi bünyesinde ilk kez kurulan ‘Çocuk Korosu’ çalışmalarına başladı. Kültürden sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kültür Müdürü Adem Uçar, koro çalışmalarına katılan öğrencileri ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Gürer, “7-14 yaş aralığında başvuruda bulunan çocuklardan yetenek seçimine göre oluşturulan çok sesli çocuk korosu 75 çocukla çalışmakta olup cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında ders yapmaktadırlar” dedi.

KARTAL’DA İLK ÇOK SESLİ ÇOCUK KOROSU

Koro eğitmenleri Özay Özalp ve eşi Orhan Özalp’in org eşliğinde verdikleri eğitimi izleyen Başkan Yardımcısı Gürer, daha sonra katılımcı öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.

Eğitim ve gelecek üzerine değerlendirmelerde bulunan Gürer, “ Ülkemizde bir belediye bünyesinde kurulan ilk çok sesli çocuk korusu sayılabilecek oluşumun Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz önerisi ve desteği ile gerçekleşmektedir. Kartal’da sanat ve kültür adına bir dizi proje uygulanıyor. Bu bağlamda halkımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ilgisi ile Kartal sanat ve kültürün merkezi olma yolunda ilerliyor. Katılıma ilginiz ve öğrenme isteği, ailelerin de desteği umutlarımızı artırdı. Doğası, çevresi ile yaşanabilir bir dünya siz çocuklarımızın gençlerimizin duyarlılığı ile olacak. Kültürü ve sanatı ile bütünleşenlerin geleceği güzel kılma duygusu da yoğunlaşıyor. Sizlerle Kartal’da bir ilke daha imza atan belediye olacağız. Çalışmalarınızda başarı diliyorum. Öğretmenleriniz ve kültür müdürümüzle her konuda yanınızdayız” dedi.

Çocuklara müzik eğitimi veren Özay Özalp ve Orhan Özalp çocukların kısa sürede başarı ile çalışmalara uyum sağladığını, belediye bünyesinde bir ilk olan bu çalışma ile Kartal Belediyesi’nin önemli bir çalışmaya imza attığını ifade ettiler ve ziyaretten memnuniyet duyduklarını söylediler. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kültür Müdürü Adem Uçar daha sonra çocukların aileleri ile bir süre sohbet etti.