Kartal Kent Konseyi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla gerçekleşen kongrede yeni başkan ve yönetimini seçti. Kartal Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen Ali İrfan Kurtuluş, “Kentte yaşayan herkesin düşüncesinden yararlanmak adına ortak bir paydada buluşmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kartal Kent Konseyi Genel Kurulu, kongreye giderek yeni başkan ve yönetimini seçti. Bülent Ecevit Kültür Merkezi Kartal Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen seçimde, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra gündeme geçildi. Kongreye, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kent Konseyi eski Başkanı İbrahim Yazıcı, yeni Başkan Ali İrfan Kurtuluş, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, STK’lar, Muhtarlar ve Kartallılar katıldı.

Kartal Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, açılış konuşmasında, Kent Konseyi’nin resmi dayanağından, üyelerinden ve Kent Konseyi’nin görevlerinden bahsetti. Yazıcı, “Geçtiğimiz 5 yılda çok güzel hizmetlere imza attık. Bu hizmetleri verirken her zaman yanımızda olan, bizlerden desteğini esirgemeyen, başta Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e ve ekibine, beraber çalıştığımız Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma ve bizlere katkı veren Kartallı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kartal Kent Konseyi, düzenlediği programla kongreye giderek Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi Nikah Sarayı’nda yapılan kongrede. Bahtiyar Kuru’nun Divan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında, Ali İrfan Kurtulmuş başkanlığında tek bir liste çıktı. Yeni dönem için teklife sunulan Başkan ve kurul üyelerinin isimlerinin okunmasının ardından oylamaya geçildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de oy kullandığı oylama sonunda Kent Konseyi Başkanlığına Ali İrfan Kurtuluş seçilirken Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na; 1. Burcu Tezel, 2. İhsan Turnalar, 3. Harika Menteş, 4. Nihal Gündoğan, 5. Hasan Okhan Okumuş, 6. Sema Demirhisar, 7. Necmettin Karakuş, 8. Mersada Uygunoğlu, 9. Dursun Sınırtaş, 10. Saniye Burgut; Kent Konseyi Yürütme Kurulu yedek üyeliklerine de 1. Nazım Yıldız, 2. Fatih Şahin, 3. Ali Dereli, 4. Ayşe Kıyıcı ve 5. Nuran Akayıldız seçildi.

Oylama sonunda başkanlığa seçilen Ali İrfan Kurtuluş, kendisine oy veren herkese teşekkür ederken önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları hizmetleri anlattı. Kurtuluş, “İlimden, fenden, teknolojiden yararlanmak zorundayız. Kentte yaşayan herkesin düşüncesinden yararlanmak adına ortak bir paydada buluşmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Aramızda kentin gelişmesine katkı sunacak olan çok nitelikli insanlarımız var. Biz inanıyoruz ki Kartal Belediyemizin gücüyle siz değerli Kartallıların desteğini bir araya getirdiğimizde kentimize çok daha güzel hizmetler sunacağımızın şimdiden garantisini veriyorum. Eski Başkan ve yönetim kurulu üyelerine de Kartal’ımıza yapmış oldukları hizmetler için teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.