Kartal Belediyesi’nin başlattığı Tasarım Araştırma Katılım (TAK) Kondu proje yarışması sonuçlandı. 55 eserin kıyasıya yarıştığı projede ilk 5’e giren projeler ödülle layık görüldü.

TAK Kartal’ın mahallelilerle tasarımcıları buluşturarak yenilik, empati, tartışma ve çözüm ortamı sunmayı hedefleyen TAK Kondu’ları için açtığı proje yarışması sonuçlandı. 55 eserin yarıştığı projede ilk 5’e giren proje sahiplerine düzenlenen törenle ödül takdim edildi. Proje yarışmasına yaklaşık 70 kişi başvururken, 55 eser kıyasıya yarıştı ve bunlardan 5 tanesine eşdeğer ödül verildi.

Kartal Belediyesinde düzenlenen ödül törenine Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, TAK Kondu kurucu ortağı Faruk Göksu, kurucu ortak Sıla Akay ve projeleriyle yarışmaya katılan yarışmacılar katıldı. İlk eşdeğer ödülü Harika Menteş tarafından Müge Öcal ve Gizem Soylu’ya verildi. 2’inci proje eşdeğer ödülü Kübra Paksoy ve Türker Naci Şarla’ya verildi.

Tören öncesinde kürsüye çıkan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Mahallelerde halkla bulaşacağımız ortamlar için tasarım araştırma ve katılım kısaca TAK olan Kartal’da bir yarışma yaptık. Bu yarışmada yarışmacılar 70’e yakın yarışmacı kendi aralarında kendilerine oy verdiler ve bu oylamanın sonucu ilk 5’e girenler için ödül töreni yaptık. Ama bu projeler uygulanacak anlamına gelmiyor. 70 tane projeyi biz halkın görüşüne sunacağız. Hangi mahalle, hangi tasarımı benimsemişe onu orada değerlendireceğiz” dedi.

Başkan Öz’ün konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende dereceye giren ilk 5 proje sahibine ödülleri tek tek takdim edildi. Ödüllerini alan yarışmacılar hep beraber Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile beraber hatıra fotoğraf çektirdi.