Kartal Belediyesi, ilçe mahallelerinde yer alan ağaçların sararan yapraklarını temizleyerek, zayıflamış ağaç dallarını budadı.

Kartal Belediyesi, sonbaharın gelmesiyle birlikte ilçe genelindeki sokaklarda ağaçların daha sağlıklı yaşaması ve daha güzel görünmeleri için budama çalışması yapıyor. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kartal’ın mahallelerinde yer alan ağaçların sararan yapraklarını temizlemeye ve zayıflamış ağaç dallarını budamaya başladı.

Budama çalışması sayesinde gövde üzerinde ana dalların sayıları ve dağılışları düzenlenerek özellikle meyve ağaçlarının sağlam, düzenli ve dengeli bir taç oluşturmaları ve güneş ışığından daha çok faydalanmaları sağlanıyor. Verimden düşen ağaçlar budama ile gençleştirilerek yeniden verimli ağaçlara dönüştürülüyor. Budamayla ayıklanan dallar ise Kartal Belediyesine ait patos aracı sayesinde talaş haline getiriliyor. Elde edilen talaş da daha sonra parklarda ve yeşil alanlarda kullanılmak üzere güneş altında kurutulmaya bırakılıyor.

“DAHA YEŞİL BİR KARTAL İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yapılan çalışmaları değerlendirerek, “Kartal’da yeşil alanların arttırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımızın, çocuklarımızın nefes aldığı parklarımızı, yeşil alanlarımızı, sokaklarımızı, mahallelerimizi daha güzel hale getirmek için çabalıyoruz. Ağaç, hayattır, güzelliktir. Ağaçların daha sağlıklı yaşamaları, yeşermeleri çok önemli. Onlar kentimizin asıl ve değişmez güzellikleri. Daha yeşil bir Kartal için çalışmalarımız devam edecek” dedi.