Kartal Belediyesi çocuklara yönelik başlattıkları kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Sen Yokken Biz Vardık’ oyununu Kartallı çocuklarla buluşturdu.

Kartal Belediyesi’nin Kartallı çocuklara yönelik başlattıkları kültür sanat etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında Kartallı çocuklara ‘Sen Yokken Biz Vardık’ tiyatrosu sergilendi. Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde düzenlenen oyuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Maskara Çocuk Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Muharrem Buhara’nın yazdığı Nazif Uslu’nun yönettiği tiyatro oyunu ile çocuklar gönüllerince eğlendi.

SEN YOKKEN BİZ VARIZ OYUNU

İki perdeden oluşan müzikli oyun küçük bir ülkede geçiyor. Bu ülkede yaşayanlar ürettikleri ürünleri ortaklaşa paylaşarak, ülkenin yöneticisini de kendi içlerinden seçiyorlar. Oyunda değirmenci, çiftçi, işçi, fırıncının başından geçenler konu alınıyor. Fırıncı aynı zaman da ülkenin yöneticisidir. Ülke halkı mutlu bir yaşam sürerken ülkeye bir kötü gelerek halkın düzenini bozarak ülkeye yönetici olur ve ülke halkına köle gibi davranmaya başlar. Ülke halkı en sonunda akıl birliği yaparak kötüyü ülkelerinden kovarlar.