Kartal Belediyesi, Aralık ayı kültür etkinlikleri kapsamında büyük düşünür Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi, 741. ölüm yıl dönümünde düzenlediği etkinlikle andı.

Kartallılar Şeb’i Arus coşkusunu bu yıl, Kartal Belediyesi’nin ‘7-17 Aralık Mevlana’yı Anma Haftası’ kapsamında düzenlediği konser ve semazen gösterileriyle yaşadı. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğinde, Türk Sanat ve Tasavvuf Musikisi alanlarında birçok başarılı konsere imza atan sanatçı Bahtiyar Çakmak ve semazenler yer aldı. Çakmak, ‘Hazreti Mevlana’yı Anma Konseri’nde tasavvuf müziğinin en seçkin eserlerini Kartallılarla buluşturdu. Yaptığı konuşmada Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’e teşekkür eden Bahtiyar Çakmak, "Şeb-i Arus, düğün gecesi demektir. Yaşamını ‘hamdım, piştim, yandım’ sözleriyle özetleyen Mevlana, 17 Aralık 1273’teki ölüm gününü ‘yeniden doğuş günü’ olarak kabul ediyordu. ‘Ölüm günüm, düğün günümdür’ tabirini kullandığı için anma törenleri, düğün günü ya da vuslat günü manasına gelen ‘Şeb-i Arus’ olarak adlandırılmaktadır. Onun düşüncesinde ve fikirlerinde ölüm, hiçbir zaman yokluk olarak kabul edilmemektedir” şeklinde konuştu.

Anma etkinliğine Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Av. Hüsnü Yeşilyurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.