Başakşehir Living Lab’te Legolab Motorlu ve Basit Makineler ile Yenilenebilir Enerji Tasarım Atölyeleri başladı. Atölyelerde küçük mucitler basit makineler tasarladı.

Başakşehir Belediyesi Living Lab, küçük mucitler için Legolab Motorlu ve Basit Makineler, Legolab Yenilenebilir Enerji Tasarım Atölyeleri başlattı. 40 öğrencinin katıldığı Motorlu ve Basit Makineler Legolab’ın ilk hafta eğitimleri velilerin bilgilendirilmesi ile start aldı. 10-15 yaş grubu öğrencilerin katıldığı tasarım atölyesinde 40 kişilik grup, küçük takımlara ayrılarak legolardan basit makinalar tasarladı. Tasarımlarıyla matematik ve fen derslerinde öğrendikleri bilgileri legolardan oluşturdukları motorlu ve basit makinalar yaparak uygulamalı olarak pekiştiren öğrencilere veliler de destek verdi.

“DOKUNARAK FİZİĞİN, MATEMATİĞİN TEMELLERİNİ ÖĞRETİYORUZ”

Fizik Öğretmeni Demet Erim ve Matematik Öğretmeni Aytek Uğur Şen koordinatörlüğünde yapılan çalışmanın öğrencilere kazanımlarını ve içeriğini Demet Erim anlattı. Erim, "Burada basit ve motorlu makinelerle, enerji setini öğrencilere öğreteceğiz. Okullarında öğrenmiş olduklarını daha görsel ve modelleme bir çalışmayla öğrenme imkanı bulacaklar. Kendi hayal güçlerini gerçekleştirecekler, dokunarak fiziğin ve matematiğin temellerini öğrenecekler. Atölye’de önce çocuklara bir örnek vereceğiz. Yapılmış olan bir makinenin modelini aynen yapmalarını isteyeceğiz. Daha sonra ellerine verdiğimiz deney kağıdına mesela tekerlekleri değiştirdiğinde ne gerçekleştiğini yazmalarını isteyeceğiz. En son aşamada da kendi basit makinesini tasarlamalarını isteyeceğiz. Bu atölyeden aldığımız verileri daha sonra bir makale haline getirerek, Sabancı ve Anadolu Üniversitesi’nde ’eğitimde iyi örnek’ olarak anlatacağız" dedi.

“ÇOCUĞUMUZUN TELEVİZYONA BAĞIMLI OLMASINI İSTEMİYORUZ”

İlk defa Living Lab’e geldiğini söyleyen Mine Ay isimli veli, “Burada hocalarımız anlattı, çok güzel bir çalışma. Çocuklarımızın televizyona bağımlı olmasını istemiyoruz. O yüzden buraya yönlendiriyoruz. Başakşehir’deki bu imkan hiç bir belediyede yok. Süper bir yer, süper bir hizmet. İnsan olduğunu hissediyorsun" diye konuştu.

20 hafta sürecek Legolab Motorlu ve Basit Makineler ile Yenilenebilir Enerji Tasarım Atölyeleri her cumartesi 09.00-11.000 saatleri arasında Living Lab’da devam edecek.