Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Hayat Okulu’ 10 alanda 45 branşta ücretsiz sanat ve meslek kurslarıyla vatandaşlara hizmet verecek.

Küçükçekmece Belediyesi, bilgili toplum, başarılı gelecek vizyonu ile insan odaklı belediyecilik anlayışının en başarılı örneklerinden birine ‘Hayat Okulu’ projesiyle imza atıyor.

Vatandaşların kişisel gelişimini önemseyerek onlara kariyer konusunda yardımcı olmayı hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi, Hayat Okulu projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda ilçedeki 10 kurs merkezinde, 10 alanda 45 branşta açılan ücretsiz sanat ve meslek kurslarıyla vatandaşlara yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuluyor.

KAYITLAR BİLGİ EVLERİNDE DEVAM EDİYOR

Hayat Okulu’na kayıt yaptıran kursiyerler; Sefaköy, Cennet, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezleri ile ilçedeki Söğütlüçeşme, Mehmet Akif, Taştepe, Halkalı, İkitelli, İnönü, Fatih Bilgi Evleri’nde düzenlenecek kurslarda, alanında uzman eğitmenlerden ders alacak. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı eğitim programlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, kayıtlarını ilçedeki Bilgi Evleri’nden yaptırarak, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilir.

MESLEK VE GELİŞİM KURSLARI

8-14 Yaş Sanat Branşları; Gitar, Keman, Piyano, Bağlama, Drama, Solfej, Yetişkin Sanat Branşları; Gitar, Keman, Piyano, Bağlama, Resim, Halk Oyunları, Drama, Ney, Yabancı Diller; İngilizce Seviye A1, İngilizce Seviye A2, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça Seviye A1, Arapça Seviye A2, İtalyanca, İspanyolca, Pazarlama ve Perakende; Emlak Danışmanlığı, Muhasebe ve Finansman; Temel Muhasebe, Bilişim Teknolojileri; Bilgisayar Kullanımı, Bilgisayar Programlama Teknikleri, Ofis Programları Kullanımı, Web Tasarımı, Web Tabanlı İçerik Yönetimi, Grafik ve Animasyon, Bilgisayarda Doküman Hazırlama, Internet ve E-Posta Yönetimi, Temel Bilgisayar Okur Yazarlığı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik; Hızlı Klavye Kullanımı, Kişisel Gelişim; Kur’an-ı Kerim, İşaret Dili, İşaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi, Diksiyon, Girişimcilik, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, Okuma-Yazma, Grafik ve Fotoğraf; Bilgisayar Destekli Reklam Tasarım, Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Tasarım (Autocad), Fotoğraf Çekimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi; 12-18 Yaş Aile Eğitimi, 7-11 Yaş Aile Eğitimi, Görgü Kuralları.