Lösemi hastası çocuklar, Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte doyasıya eğlendi. Etkinliğe örümcek adam kostümü ile katılan lösemi hastası minik Arda, büyüyünce araba yarışçısı olmak istediğini söyledi.

Lösemi hastalığına farkındalık oluşması amacıyla Dünya genelinde kutlanan 2-8 Kasım Lösemili çocuklar haftası için Beylikdüzü Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çocukların yüzleri palyaçolar tarafından boyanırken, balonlar ve müzikle çocuklar bol bol dans etti.

Lösemi hastası çocuklarla ailelerini bir araya getiren etkinlikte İmamoğlu, çocuklarla birlikte eğlenip pasta kesti. Çocuğunu etkinliğe getiren annelerden Zeynep Tuğçe Yıldırım çocuğunun 1 yıldır lösemi hastası olduğunu belirtirken, hastalığın tedavisi için kan bağışının önemine dikkat çekti.

Etkinliğe örümcek adam kostümü ile katılan lösemi hastası minik Arda Zürgar Kara ise ilgi odağı oldu. Doyasıya eğlenen Arda, büyüyünce araba yarışçısı olmak istediğini söyledi.

LÖSEV’in kuruluş yıldönümü olduğunu kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1998 yılında kurulan LÖSEV’in toplumda önemli bir farkındalık ürettiğini kaydetti.

İmamoğlu, "Beylikdüzü civarındaki özellikle hasta çocukları olan ailelerle bir araya geldiğimiz buluşma organize ettiler arkadaşlarımızla LÖSEV yetkilileri. Çok onur ve gurur duyduk. LÖSEV Lösemi hastalığını bilinç ve tedavi kısmında çok güzel işler yapıyor. LÖSEV’in çalışmalarına katkı sağlamak için bundan sonra neler yapabiliriz bunu sorgulayacağız. Ben arkadaşlarıma da bu konuda gerekli talimatları vereceğim" şeklinde konuştu.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İstanbul koordinatörü Zuhal Ön, LÖSEV’in 30 çocukla kurulmuş bir vakıf olduğunu belirtirken bugüne kadar bu sayının 16 bin çocuğa yardım eli uzattıklarını kaydetti.

Ön, "Lösemi hastalığı teşhisi konduğu anda bize ulaşan tüm ailelerimize maddi manevi tüm desteklerimizi ulaştırıyoruz" diye konuştu.