Bağcılar’da “Adanmış Ömürler Programı”na katılan Mevlüde Uçar, eşi Timurtaş Uçar hocayı gözyaşı dökerek anlattı.

Bağcılar Belediyesi tarafından gazeteci-yazar Demet Tezcan’ın moderatörlüğünde düzenlenen“Adanmış Ömürler Programı”na Timurtaş Uçar hocanın eşi Mevlüde Uçar konuk oldu. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Uçar, Timurtaş hocayı gözyaşları içinde anlattı.

Geçmişte kötü günler yaşadıklarını ifade eden Mevlüde Uçar, "Bana, 48 mahkemede anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Parmaklarımızdan cereyan vererek bizi sorguladılar. ’Niye ayet okudun, niye hadis okudun?’ dediler" dedi.

Timurtaş Uçar’ın 1980 öncesindeki kargaşaların ardından bir askeri müdahalenin yapılacağını anladığını belirten Mevlüde Uçar, "Bu nedenle yanında yedek çamaşırların bulunduğu bir çanta ile dolaşıyordu. Ama vaazlarını vermeye devam ediyordu. Bu sırada bana yüzünü dönen Timurtaş hoca, “Küf kokulu zindan beni bekliyor. Kapı gıcırtısı, sevimsiz suratların ayak sesleri yine beni bekliyor. Allah’a emanet olun’ dedi ve gitti” şeklinde konuştu.

“Allah bir daha o günleri bu millete göstermesin” diye dua eden Uçar, 3 ay kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Aylar sonra eve geldiğinde Timurtaş Uçar’ın tanınamayacak halde olduğunu ifade eden Uçar, “Sakallarını tek tek yolmuşlar. ’Allah’ın gelsin seni kurtarsın’ demişler. 20 kilo vermişti” dedi.